(foto, video) Mascotele Jocurilor Olimpice din Tokyo au fost prezentate oficial. Cum arată acestea

media_153225521752977800
Foto: Realitatea.md

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară de la Tokyo, din 2020, a prezentat oficial numele mascotelor olimpice: Miraitowa și Someity. Jocurile Olimpice și Jocurile Paralimpice de la Tokyo vor avea loc între 24 iulie și 9 august 2020 respectiv între 25 august și 6 septembrie ale aceluiași an.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc în cadrul complexului Tokyo Midtown Hibiya au fost prezentate cele două mascote ale Jocurilor Olimpice de vară:

#Mascota Tokyo 2020 – Miraitowa, o combinație a cuvintelor nipone ”mirai” (viitor) și ”towa” (eternitate), este un personaj zâmbitor inspirat din benzile animate japoneze, colorat în alb și negru, cu ochi albaștri.

#Mascota Jocurilor Paralimpice 2020 – Someity a fost denumită după o varietate de flori de cireș numit Someiyoshino, care se aseamănă fonetic cu ”so mighty” (atât de puternic) din limba engleză.

logo

Mascotele au fost concepute de ilustratorul Ryo Taniguchi, care a câștigat o competiție națională pentru alegerea mascotelor la care votul majoritar a aparținut elevilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente