Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.07.2018

Completări la Legea privind declararea utilității publice pentru lucrările de interes național de construcție a conductei de transport gaze naturale Ungheni - Chișinău, aprobate de Parlament

Completări la Legea privind declararea utilității publice pentru lucrările de interes național de construcție a conductei de transport gaze naturale Ungheni - Chișinău, aprobate de Parlament

Parlamentul a aprobat proiectul pentru modificarea și completarea Legii privind declararea utilității publice pentru lucrările de interes național de construcție a conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni - Chișinău.

Prin acest proiect se vor recunoaște studiile, calificările, atestările şi actele valabile de confirmare a acestora, eliberate de către organele statelor membre ale Uniunii Europene, pentru specialiștii care participă la executarea lucrărilor de construcţie, reconstrucţie, şi întreţinere a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Iaşi-Ungheni- Chişinău.

Recunoaşterea studiilor, calificărilor și atestărilor se va efectua automat, fără a fi necesară efectuarea oricăror studii, cursuri, instruiri, precum şi susţinerea oricăror probe, teste sau examene în Republica Moldova. Confirmarea scrisă a acestora se va elibera, în termen de 10 zile lucrătoare, de la cererea operatorului economic, angajator al persoanei.

De asemenea, vor fi recunoscute licenţele, autorizaţiile şi alte acte permisive, necesare executării lucrărilor de construcţie a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Iaşi-Ungheni-Chişinău, eliberate de către statele membre ale Uniunii Europene. Eliberarea se va efectua, în termen de 10 zile lucrătoare, de la cererea operatorului economic.

Alte modificări prevăd că operarea, exploatarea şi întreţinerea conductei de transport gaze naturale pe direcţia Iaşi-Ungheni-Chişinău se va face în conformitate cu reglementările tehnice, normele și regulile aplicabile operării, exploatării şi întreţinerii părţii conductei de transport gaze naturale Iaşi-Ungheni aflate în România, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus