10:26:44 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Premierul rămâne NEMULȚUMIT de felul în care își fac treaba polițiștii de frontieră și vameșii: „Verificările trebuie să fie rapide și să nu deranjeze pasagerii”

Social 26.07.2018 18:48 Vizualizări2821 Autor: Ziarul National
VIDEO // Premierul rămâne NEMULȚUMIT de felul în care își fac treaba polițiștii de frontieră și vameșii: „Verificările trebuie să fie rapide și să nu deranjeze pasagerii”


Prim-ministrul Pavel Filip, care a întreprins o vizită inopinată la punctul de trecere a frontierei Leușeni - Albița, rămâne nemulțumit de felul în care acționează polițiștii de frontieră și vameșii, în special când e vorba de verificarea pasagerilor din autocare.

Sosit la fața locului, Filip a discutat cu cetățenii prezenți la punctul de trecere și i-a întrebat despre timpul de așteptare, dar și despre atitudinea angajaților de la Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră.

„Am rugat anterior colegii să mai ieșim din birouri și să mergem să vorbim direct cu oamenii la fața locului, să îi întrebăm despre tratamentul de care au parte când interacționează cu statul. Verificările trebuie să fie rapide și să nu deranjeze pasagerii”, a menționat Pavel Filip.

Premierul a discutat cu reprezentanții autorităților responsabile despre procedurile de verificare a pasagerilor din autobuze și i-a întrebat pe șoferi și pe călători dacă sunt supuși controalelor în exces.

„Noi am avut altă înțelegere: că voi adunați aici pașapoartele. A venit un colaborator, a strâns pașapoartele, când a luat actul a văzut cine este omul, le-ați dus, le-ați procesat și bagajele nu este necesar tot timpul să le verificați, doar când este ceva suspicios”, le-a spus premierul responsabililor.

Pavel Filip a dat indicații ca procedurile să fie simplificate, iar angajații Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal să aibă o atitudine respectuoasă în comunicarea cu cetățenii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md