06:55:08 29.03.2024
Stiri

Ambasada Statelor Unite, „EXTREM DE DEZAMĂGITĂ”, după ce Parlamentul a aprobat AMNISTIA fiscală: „Infractorii ar trebui pedepsiţi, nu răsplătiţi”

Politică 26.07.2018 18:21 Vizualizări4835 Autor: Ziarul National
Ambasada Statelor Unite, „EXTREM DE DEZAMĂGITĂ”, după ce Parlamentul a aprobat AMNISTIA fiscală: „Infractorii ar trebui pedepsiţi, nu răsplătiţi” Europa Liberă


Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău a reacționat dur, după ce Parlamentul a aprobat Legea privind declarația voluntară și stimularea fiscală, numită și legea amnistierii capitalului.

„Ambasada SUA este extrem de dezamăgită de adoptarea legislaţiei care va diminua capacitatea Moldovei de a combate spălarea banilor. Legea privind declarația voluntară și stimularea fiscală (numită și legea amnistierii capitalului) legitimează furtul şi corupţia şi va dăuna climatului de afaceri al R. Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Citește și: Candu a RĂBUFNIT la adresa opoziției parlamentare și extraparlamentare: „Vor pierde pentru că sunt MINCINOȘI și deloc nu le pasă de interesul cetățeanului”

Sursa citată subliniază că „această lege contravine angajamentelor pe care Guvernul R. Moldova și le-a asumat”.

Citește și: Opoziția parlamentară CRITICĂ intenția guvernării de aproba AMNISTIA FISCALĂ: „Are mai multe semne de întrebare”, „Proiect cu interese” și „După Rezoluția PE, vor să-și rezolve problemele legate de legalizarea banilor obținuți ilegal”

„Și această părere este împărtăşită de partenerii internaţionali de dezvoltare ai Moldovei. Cetățenii Moldovei au suferit deja consecinţele infracţiunilor financiare majore. Infractorii ar trebui pedepsiţi, nu răsplătiţi. Poporul Moldovei merită mai mult”, se mai arată în comunicatul Ambasadei SUA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md