„Legitimează furtul şi corupţia”. Reacția Ambasadei SUA la adoptarea Legii privind declarația voluntară și stimularea fiscală

v

Ambasada Statelor Unite în Moldova a venit cu o reacție la legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală adoptată astăzi, 26 iulie, de Parlament. Reacția a fost una negativă, Ambasada SUA menționând că sunt dezamăgiți de acest lucru.

„Ambasada Statelor Unite este extrem de dezamăgită de adoptarea legislaţiei care va diminua capacitatea Moldovei de a combate spălarea banilor. Legea privind declarația voluntară și stimularea fiscală (numită și legea amnistierii capitalului) legitimează furtul şi corupţia şi va dăuna climatului de afaceri al Republicii Moldova. Considerăm că această lege contravine angajamentelor pe care guvernul Republicii Moldova și le-a asumat, și această părere este împărtăşită de partenerii internaţionali de dezvoltare ai Moldovei. Cetățenii Moldovei au suferit deja consecinţele infracţiunilor financiare majore. Infractorii ar trebui pedepsiţi, nu răsplătiţi. Poporul Moldovei merită mai mult”, a reacționat Ambasada SUA în Moldova.

De menționat că, proiectul de lege privind declararea voluntară și stimularea fiscală a fost votat astăzi în lectura a doua, cu 56 de voturi, în ciuda nemulțumirilor iscate în rândul deputaților fracțiunilor PL, PCRM, PLDM și PSRM și a faptului că aceștia au părăsit sala de ședință în semn de protest.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente