(foto) Se vinde un CLK GTR. E vechi de 20 de ani, dar mai scump decât un Mercedes-AMG Project One

Doar 25 de maşini au fost construite şi aceasta poartă numărul de ordine 9. Un minunat Mercedes-Benz AMG CLK GTR produs în anul 1998 va fi vândut în cadrul unei licitaţii organizate în ziua de sâmbătă, 25 august 2018, de către casa RM Sotheby’s, în aceeaşi locaţie unde se va desfăşura Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach.

Automobilul se află într-o stare ideală, nu a fost restaurat niciodată şi a păstrat vopseaua aplicată, dar şi motorul instalat în uzina din Affalterbach. Fiecare din cele 25 nu se deosebeau prea mult de variantele de curse, însă pentru a le face mai confortabile li s-a adăugat un sistem de climatizare, un sistem audio, tapiţerie din piele, spaţii de depozitare, ABS şi altele.

De asemenea, majoritatea elementelor stilistice de pe caroserie au fost preluate de pe modelul de curse CLK GTR, în afara de spoilerul spate care aici este integrat.

De propulsie răspunde un motor V12 de 6.9 litri, care produce 612 CP şi 775 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una secvenţială cu şase trepte ce pot fi comutate din spatele volanului. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 3.5 secunde, iar viteza maximă nu poate depăşi 340 de km/h.

Primul proprietar a fost un german care l-a avut în proprietate până în anul 2005. Ulterior a fost vândut şi importat de un colecţionar din Hong Kong, acolo unde a stat 12 ani, până când la 29 martie 2017 a fost importat în SUA. Peste ocean i-a fost verificată şi certificată originalitatea şi i-a fost făcută o revizie tehnică obişnuită. Parcurşi are doar 1.440 de kilometri.

Rivalul modelelor Porsche GT1 şi McLaren F1 se doreşte a fi vândut cu un preţ care variază între 4.25 şi 5.25 milioane de dolari.

Vezi şi: (video) Distracţie nebună pe un drum de pădure cu un rar Mercedes-Benz CLK GTR AMG Roadster

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/