Lista platformelor online unde poți învăța gratuit limbile oficiale ale Națiunilor Unite

notebook-2386034_960_720

Potrivit Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, „multilingvismul este o valoare fundamentală a Națiunilor Unite”. Există șase limbi oficiale ale ONU: engleză, arabă, chineză, spaniolă, franceză și rusă. Dacă doriți să dobândiți o poziție sau să deveniți un lingvist în cadrul ONU, va trebui să dedicați timp învățării limbilor.

Cu toate acestea, investițiile în cursuri de limbi străine pot fi uneori costisitoare și consumatoare de timp. Din acest motiv, mulți oameni se bazează pe învățarea limbilor online. În acest sens, Human Rights Careers a realizat o listă de platforme online, unde puteți învăța limbile menționate mai sus în timpul liber și gratuit.

#Coursera

Coursera este unul dintre cei mai mari furnizori de cursuri online din întreaga lume. Toate cursurile pe această platformă online de învățare sunt predate de către instructori și profesori de top din cele mai bune universități și instituții de învățământ din lume. Fiecare curs include videoclipuri pre-înregistrate, chestionare și proiecte. Cursurile includ, de asemenea, misiuni și forumuri de discuții în comunitate, unde puteți să vă conectați la mii de persoane cu idei similare și să discutați materialele de curs și să obțineți ajutor. După ce ați terminat un curs, sunteți eligibil pentru a primi un certificat de curs electronic.

Limbile ONU pe care le puteți învăța pe Coursera: engleză, spaniolă și chineză.

#EdX

EdX a fost fondată de MIT și Universitatea Harvard în anul 2012. Este unul dintre cei mai mari furnizori MOOC din lume care oferă cursuri de la cele mai bune universități și instituții din lume. Cursurile pe EdX sunt disponibile pentru persoanele care locuiesc în fiecare țară din lume. Varietatea de cursuri acoperă știința calculatoarelor, ingineria, psihologia, biologia, marketingul, limbile și multe altele. Această platformă on-line este atât nonprofit, cât și open source cu peste 130 de parteneri la nivel mondial și este guvernată în principal de colegii și universități.

Limbile ONU pe care le puteți învăța pe EdX: engleză, spaniolă, franceză și chineză.

#Duolingo

Duolingo este o platformă online de învățare a limbilor străine, care oferă cursuri de limbi străine cu sarcini de vorbire, ascultare, traducere și multiple alegeri la diferite niveluri. Puteți accesa Duolingo prin calculatorul dvs. de birou, laptop sau telefon mobil zilnic și puteți verifica imediat ce răspunsuri sunt corecte. Dacă pierdeți un răspuns, Duolingo vă va oferi noi provocări pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți progresul. Platforma înregistrează, de asemenea, câte zile consecutiv ați petrecut învățarea unei anumite limbi și vă permite să câștigați puncte din progresul dvs.

Limbile ONU pe care le puteți învăța pe Duolingo: spaniolă, franceză, rusă și chineză.

#Learn a Language

Această platformă web interactivă oferă cursuri de limbă audio și vizuale. Pe această platformă puteți învăța gratuit peste 1.400 de cuvinte într-o limbă străină. Site-ul web oferă, de asemenea, resurse extinse în 19 limbi diferite.

Limbile ONU pe care le puteți învăța aici: engleză, arabă, rusă, chineză, franceză și spaniolă.

#MIT Open Courseware

MIT Openware este unul dintre cei mai mari furnizori MOOC din lume. Site-ul oferă secțiunea Studii globale și limbi străine, unde puteți găsi o varietate de cursuri de la Chineză la Economie și Business în China modernă. Cursurile sunt concepute astfel încât să vă ajute să învățați nu numai limba, ci și să studiați în context cultural mai larg.

Limbile ONU pe care le puteți învăța pe MIT Open Courseware: chineză, engleză, rusă, spaniolă și franceză.

#Alison

Alison este, de asemenea, unul dintre furnizorii de MOOC și o platformă de învățare a limbilor străine, care oferă cursuri pentru nouă limbi predate de experți din întreaga lume. Pe această platformă puteți găsi cursuri introductive, mai avansate și mai detaliate. Dacă ați completat toate modulele și ați obținut un scor de 80% sau mai mult pe toate suporturile de curs, sunteți eligibil să primiți un certificat gratuit.

Limbile ONU pe care le puteți învăța pe Alison: engleză, chineză, franceză, arabă și spaniolă.

#italki

Pe lângă învățarea gramaticii scrise și exercitarea pronunțării expresiilor și cuvintelor pe cont propriu, este de asemenea important să învățeți cum să vorbești corect o anumită limbă și să te angajezi într-o conversație cu un vorbitor nativ. Italki este una dintre cele mai mari platforme unde puteți practica limba cu vorbitori nativi online. Pe această platformă puteți găsi profesori de limbă maternă și parteneri de schimb prin Skype. Veți avea, de asemenea, acces la comunitatea cursantului, unde vă puteți conecta la alți cursanți și puteți organiza schimb de experiență cu aceștia.

Limbile ONU pe care le puteți învăța pe italki: engleză, spaniolă, franceză, chineză, rusă și arabă.

#Polyglot Club

Clubul Polyglot este un site gratuit al comunității de schimb de limbi care vă conectează la un număr mare de vorbitori nativi de limbă pe care o învățați. Pe această platformă de învățare vă sunt oferite o serie de opțiuni care vă vor ajuta în timpul procesului de învățare, cum ar fi găsirea partenerilor cu care puteți comunica, trimiterea de texte scrise pentru corectare, întâlniri în camere de chat și participarea la evenimentele lingvistice și întâlniri pentru conectare cu mai mulți cursanți.

Limbile ONU pe care puteți studia în clubul Polyglot: engleză, franceză, spaniolă, arabă, chineză și rusă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente