Pedeapsă record pentru un club din partea UEFA. Pe câți ani a fost suspendată echipa Skenderbeu din competițiile europene

h_52687192
Foto: Libertatea

Echipa Skenderbeu din Albania a fost suspendată pentru 10 ani de la competițiile europene de fotbal pentru trucarea meciurilor. Aceasta este cea mai mare pedeapsă primită de vreo echipă de fotbal dictată de UEFA.

Astfel, albanezii de la Skenderbeu au primit suspendarea de 10 ani dictată în prima instanță și amenda de un milion de euro. Pedeapsa a fost primită pentru trucarea meciuri din campionatul intern, meciuri amicale şi meciuri din cupele europene, scrie digisport.ro.

Skenderbeu ar fi fost implicată în nu mai puțin de 53 de meciuri trucate, începând din 2010. Partidele făceau parte din campionatul albanez, dar și în cupele europene, în compania unor adversari precum Dinamo Zagreb, Sporting Lisabona, Lokomotiv Moscova și Crusaders.

Președintele Federației Albaneze de Fotbal, Armando Duka, s-a arătat foarte supărat de pedeapsa primită de Skenderbeu. echipa a primit pedeapsa după ce echipa câștigase din nou titlul în urmă cu două luni sperând să obțină o decizie favorabilă și să poată participa în preliminariile Champions League, începând cu această lună.

Echipa albaneză va putea juca din nou în competițiile europene abia în 2028.

Skenderbeu s-a înființat în 1925 și a câștigat titlul de 8 ori. Înaintea seriei de aranjamente pentru care tocmai și-a aflat pedeapsa, câștigase unul singur, în 1933.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente