01:54:16 20.04.2024
Stiri

Fostul deputat comunist Grigore Petrenco, NERVOS pe Andrei Năstase și Maia Sandu: „Mișcarea protestatară are nevoie de alți LIDERI. Ei sunt expirați”

Politică 25.07.2018 16:20 Vizualizări2915 Autor: Ziarul National
Fostul deputat comunist Grigore Petrenco, NERVOS pe Andrei Năstase și Maia Sandu: „Mișcarea protestatară are nevoie de alți LIDERI. Ei sunt expirați”


Fostul deputat comunist, Grogore Petrenco, crede că Andrei Năstase și Maia Sandu nu ar urmări decât să ajungă în Parlament, iar asta ar însemna „păstrarea actualei guvernări”, în frunte cu Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Petrenco, cei doi lideri ai opoziției proeuropene „au expirat”.

„După ce au fost anulate rezultatele alegerilor primarului general, iar oamenilor le-a fost furat votul, Năstase și Maia au decis să participe la alegerile parlamentare, desfășurate conform regulilor lui Plahotniuc. Probabil vor să calce pe aceeași greblă. Nu le-au fost de învățătură „alegerile” prezidențiale, dar și „alegerile” primarului general. Ei vor ca și pentru a treia oară să primească o greblă în frunte”, scrie Petrenco pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui Petrenco, participarea celor doi la alegerile parlamentare ar legitimiza scrutinul, iar „regimul lui Plahotniuc” va fi păstrat. „Ei nu vor să înțeleagă la ce merg. Și pentru ce? Probabil scopul lor este simplu – să acceadă în Parlament. Este o poziție de perdant. Cu așa ambiții poți uita de careva schimbări. Sunt convins că mișcarea protestatară are nevoie de lideri noi. Lideri care vor avea ca scop răsturnarea regimului, dar nu să acceadă în Parlament”, a conchis Petrenco.

De menționat că liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că, în cazul în care nu-i va fi validat mandatul de primar general, atunci va candida la alegerile parlamentare. De partea cealaltă, Maia Sandu a spus că e prematur să spună dacă va candida pe listele de partid sau în circumscripții, pentru că mai întâi e nevoie ca opoziția să obțină abrogarea sistemului mixt de vot.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md