Atenție! Se așteaptă averse și descărcări electrice

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat că, începând cu a doua parte a zilei de miercuri, 25 iulie, se așteaptă  averse, descărcări electrice și vijelie. Avertizarea se va menține în perioada 25 iulie, ora 14.00 – 26 iulie, ora 02.00.

Potrivit sinopticienilor, spre seară izolat vor avea loc averse puternice (în cantități de 15-25 l/m2, local 30-35 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Totodată, SHS a emis o avertizare privind ieşirea apei în lunca Prutului,în zona de nor a țării. În legătură cu precipitațiile puternice căzute, în cursul superior al râului Prut (Ucraina) se formează viitura pluvială.

În intervalul 25-29 iulie pe sectorul s. Criva – or. Costeşti se prognozează creşterea în continuare nivelului apei cu 2.5-3.0 m faţă de cel din 25 iulie. Este posibilă izolat ieşirea apei în lunca râului Prut din raionele Briceni şi Edineţ.

În zilele următoare sunt prognozate temperaturi ce vor oscila între +26..+33 de grade Celsius.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.