Promovează toleranța și diversitatea culturală. Devino voluntar în Letonia pentru o perioadă de 12 luni

Rezekne_katedrale
Foto: latgale.travel

Echipa Advit Moldova este în căutare de voluntar pentru un proiect de lungă durată „Națiuni și generații”. Acesta se va desfășura în Rezekne, Letonia.

Proiectul se va desfășura pentru o perioadă de 12 luni și va începe pe 1 septembrie 2018.

Scopul acestui proiect este de a promova înțelegerea dintre generații, a diversității culturale și de a promova toleranța și înțelegerea reciprocă în rândul oamenilor, precum și de a dezvolta dialogul intercultural și cooperarea între tinerii străini și locuitorii din Rezekne. În acest fel, echipa dorește să îmbunătățească înțelegerea tineretului și a oamenilor din jur cu privire la conștientizarea europeană și să îi implice în procesele sociale europene prin oferirea unei oportunități de a comunica cu alte culturi europene.

Sarcini principale:

Voluntarii din diferite țări vor implementa activități în centrul de servicii sociale al pensionarilor din Rezekne. Aceștia vor lucra cu persoanele în vârstă și cu tinerii cu nevoi speciale. Principalele lor sarcini vor fi să ajute personalul să aibă grijă de bătrâni și tineri, să organizeze activități creative în Centru, să desfășoare activități sportive și exerciții, să meargă afară cu bătrâni și tineri cu nevoi speciale.

Voluntarul va avea 7 ore lucrătoare în fiecare zi și două zile libere pe săptămână -sâmbătă și duminică.

Persoane eligibile :

# Tineri cu vârstă cuprinsă între 18 și 30 ani
# Cetățeni ai Republicii Moldova
# Tineri capabili să comunice în limba engleză
# Tineri motivați și responsabili

Cazare:

Voluntarul din Moldova va locui în apartament împreună cu alți voluntari. Apartamentul va fi echipat cu toate aparatele și facilitățile de uz casnic necesare.

Toate costurile sunt acoperite în cadrul proiectului Erasmus+. Costul biletului de călătorie se rambursează în limita a 275 € / participant.

Candidații interesați sunt rugați să trimită CV-ul și o scrisoare de motivație (ambele în limba engleză) la [email protected] cu subiectul „EVS Latvia”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente