Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.07.2018

Controale pe toate șantierele unde au loc lucrări de reparație și construcție a drumurilor

Controale pe toate șantierele unde au loc lucrări de reparație și construcție a drumurilor

Urmare indicațiilor date de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, de a organiza controale pe toate șantierele unde au loc lucrări de reparație și construcție a drumurilor, astăzi au avut loc, din nou, vizite inopinate în mai multe localități din țară.

În timpul verificărilor, în localitatea Novosiolovca, raionul Taraclia, au fost depistate mai multe nereguli privind modul de executare a lucrărilor de reparație. Și anume, stratul de asfalt a fost aplicat fără a curăța partea carosabilă și fără a aplica emulsia bituminoasă, pentru a asigura adeziunea cu straturile inferioare. Antreprenorul a fost avertizat și obligat să înlăture stratul de asfalt așternut necalitativ și să execute lucrările de reparație conform rigorilor tehnice stabilite. Lucrările au fost deja remediate - asfaltul așternut fără respectarea tehnologiei a fost frezat și înlocuit. Tronsonul de drum va fi dat în exploatare abia după ce va fi verificată repetat calitatea lucrărilor de laboratorul Administrației de Stat a Drumurilor.

Astfel de vizite inopinate au loc pe tot teritoriul Republicii Moldova, pentru a controla cum agenții economici, implicați în restaurarea drumurilor în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, respectă standardele de calitate a lucrărilor. Dacă sunt depistate neconformități, antreprenorii sunt obligați să execute, repetat, din cont propriu, lucrările de reparație. Drumurile sunt date în exploatare doar după ce trec expertiza laboratorului Administrației de Stat a Drumurilor, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

„Cei 1200 de km de drumuri trebuie să fie calitativi. Facem controale inopinate pe toate șantierele din țară. Nu urmărim viteza de executare a lucrărilor de reparație a drumurilor, ci calitatea acestora. Ne dorim ca drumurile reparate să țină cât mai mult, astfel încât anii viitori să reparăm alți kilometri de drum și să reușim să acoperim cu drumuri bune toată țara”, a afirmat ministrul Chiril Gaburici.

 

Până în prezent, în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” au fost reparați circa 340 de km de drumuri, ceea ce constituie 25% din lucrările planificate. Alți 215 km sunt în lucru. Până la sfârșitul anului urmează să fie reparați peste 1200 de km de drumuri din toate localitățile.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus