20:32:53 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Precizările Primăriei despre Dispoziția prin care Codreanu s-a numit pe sine primar interimar. „Actul este LEGAL, iar CMC nu are nicio atribuție”

Politică 24.07.2018 18:48 Vizualizări1238 Autor: Ziarul National
VIDEO // Precizările Primăriei despre Dispoziția prin care Codreanu s-a numit pe sine primar interimar. „Actul este LEGAL, iar CMC nu are nicio atribuție” captură privesc.eu


Direcția Juridică a Primăriei Chișinău susține că Dispoziția prin care Ruslan Codreanu s-a numit pe sine primar interimar este legală, iar Consiliul Municipal Chișinău nu are nicio atribuție pentru a interveni și a numi o altă persoană în această funcție. Precizările au fost făcute astăzi de șeful Direcției Juridice, Valeriu Bogdan, în cadrul unei conferințe de presă.

Bogdan a precizat că această Dispoziție a fost trimisă spre expertizare la Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, iar reprezentanții acestei instituții nu ar fi depistat careva încălcări.

Citește și: DOC // Situație „RIDICOLĂ” la Primăria Chișinău: Primarul interimar s-a numit el însuși în funcție

„Legea prevede că interimatul este asigurat de viceprimari. Avem declarația lui Nistor Grozavu, care refuză preluarea acestei funcții. Astfel, viceprimarul Ruslan Codreanu și-a asumat interimatul. Atât timp cât un viceprimar și-a asumat interimatul, Consiliul Municipal Chișinău nu poate să intervină”, a punctat Bogdan.

Șeful Direcției Relații Publice din cadrul Primăriei Chișinău, Vadim Brânzaniuc, a spus că această dispoziție, semnată la 10 iulie de Ruslan Codreanu, nu a fost ținută în secret.

„Decizia Silviei Radu de numire a lui Codreanu primar interimar s-a epuizat. Ulterior, a fost decizia din 29 iunie a CEC privind anularea alegerilor locale din Chișinău. Ajunsesem în situația când nu puteau fi efectuate plăți, deoarece nu avea cine să semneze actele. Era nevoie de o persoană împuternicită, iar Ruslan Codreanu și-a asumat responsabilitatea”, a conchis Brânzaniuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md