/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Ploi și vânt puternic în România. 29 de județe, inclusiv Bucureștiul, sunt sub Cod galben

missing
24 iulie 2018, ora 18:03

Imagini de groază în județul Sibiu. Grindina și ploile abundente au dus la inundarea mai multor străzi, au rupt copaci, au creat un haos în trafic și au blocat canalizările din orașe. Potrivit presei de peste Prut, noaptea trecută, peste 130 de pompieri au intervenit cu ajutorul a 10 autospeciale şi 20 de motopompe pentru a scoate apa din 36 de gospodării. Pompierii sibieni rămân mobilizaţi și în localitatea Boian, unde aseară au fost evacuați peste 150 de adulti şi 50 de copii.

“S-a acționat în continuu cu motopompe speciale. Toată lumea este în dispozitiv și la fața locului. Se scoate apa din curți, din subsoluri, din gospodării. Au fost evacuate 50 de gospodării, aproximativ 200 de persoane din localitatea Boian. Cu animale, cu tot ce aveau cu bunuri, dar au preferat să meargă la familiile din comună și la rudele lor”, a declarat Adela Maria Munteanu, prefect Sibiu.

Judeţul Sibiu rămâne sub avertizare de Cod galben de ploi până diseară, la ora 23.00. Prăpăd și în alte zone din România. Parbrizele unor mașini au fost sparte de gheață, iar vântul a smuls din pământ 12 copaci pe care i-a aruncat pe traseele naționale.

Ploaia a umplut cu apă mai multe străzi dintr-o localitate de lângă Brașov. Şuvoaiele s-au revărsat pe strada principală, când era ora de vârf în trafic. Mai multe case, curți și garaje au fost inundate. Apa a ajuns și într-un magazin din oraș. Aceleași probleme și la Buzău.

În România va ploua și în zilele următoare. Aproape 30 de județe, inclusiv capitala București, se află sub atenționare Cod galben de vreme rea. Este în vigoare și o atenționare Cod portocaliu de inundații, valabilă până miercuri, la ora 10.00, pentru râurile din Dobrogea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram