/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ucraina planifică să întoarcă Crimeea până la sfârșitul anului 2019. Cum o va face

missing
24 iulie 2018, ora 17:12

Potrivit documentului, Ucraina intenționează să colecteze și să prezinte “dovezi de încălcare a drepturilor omului în Crimeea”, să caute indicii împotriva Rusiei pentru sprijinirea acuzațiilor la Curtea Penală Internațională și să finanțeze structurile și organizațiile ucrainene pe peninsulă.

“Nu este o ficțiune a cuiva, ci un scop exact, punctat în document”, — a scris Juravco pe pagina sa.

De asemenea, ex-deputatul a declarat că autoritățile ucrainene intenționează să formeze unități individuale a Forțelor Armate ale Ucrainei, formate din imigranți din Crimeea pentru a “elibera” peninsula. Cu toate acestea, Juravco a menționat că Kievul nu dispune de surse financiare suficiente pentru implementarea planului.

În Ucraina, nu o dată s-a vorbit despre “întoarcerea” Crimeei. Astfel, ex-președintele țării, Leonid Kravciuk a propus să ofere peninsulei un statut special. În contrariu, viceministrul privind teritoriile temporar ocupate și persoanele strămutate pe plan intern, Gheorghe Tuca, a recunoscut că Ucraina nu dispune de resurse pentru a întoarce Crimeea și Donbassul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram