/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Procuratura Generală s-a autosesizat în baza afirmațiilor de vineri a lui Ilan Șor în adresa jurnaliștilor

23 iulie 2018, ora 19:10

Ca de fiecare dată în astfel de situaţiii, Procuratura Generală a luat act de conţinutul celor postate în arealul mediatic şi le verifică pentru a le da o apreciere juridică. Concomitent, în cazul în care există jurnalişti care au fost intimidaţi sau ameninţaţi prin diferite metode, îi îndemnăm să depună plângeri pentru examinarea fiecărui caz în parte”, a declarat pentru Maria Vieru, pentru TV8.

Totodată, precizăm că jurnalistul Alexandr Petkov s-a adresat Procuraturii Generale cu o sesizare prin care cere ca Ilan Șor să fie tras la răspundere.

Amintim că, organizațiile de media și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu afirmațiile lui Ilan Sor și au venit cu o declarație comună către autorități. „Regretăm tonul inadecvat și jignitor al politicianului în raport cu reprezentanţii instituţiilor mass-media. Îndemnăm persoanele cu funcții politice să dea dovadă de calm, bun-simț şi să nu recurgă la amenințări. Totodată, ameninţările şi tonul ultimativ față de jurnaliști pot fi asimilate unei încercări de a impune cenzura în mass-media, iar cenzura este ilegală, se spune în declarație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram