13:29:46 25.04.2024
Stiri

Grigori Karasin: Rezoluția privind retragerea trupelor MILITARE ruse de pe teritoriul R. Moldova, adoptată de ONU, „provocatoare” și „amenințare asupra progresului fragil” în reglementarea transnistreană

Politică 23.07.2018 17:39 Vizualizări1557 Autor: Ziarul National
Grigori Karasin: Rezoluția privind retragerea trupelor MILITARE ruse de pe teritoriul R. Moldova, adoptată de ONU, „provocatoare” și „amenințare asupra progresului fragil” în reglementarea transnistreană Kommersant


Contingentul de pacificatori din stânga Nistrului contribuie la securitatea Europei, întrucât, în cei 26 de ani de la înființarea acestuia, în Transnistria nu au mai avut loc confruntări armate, susține viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin.

„Transnistria este singura regiune din Europa de Est unde, după introducerea contingentului de pacificatori, confruntările militare au încetat și nu au mai fost reluate”, a declarat Karasin pentru „Kommersant”.

Oficialul rus a catalogat acțiunile Chișinăului din ultimul timp în domeniul reglementării transnistrene ca fiind „distructive” și „o amenințare la adresa progresului fragil” întregistrat în ultimele luni între Chișinău și Tiraspol.

„Constatăm că partenerii noștri moldoveni au în ultimul timp un comportament distructiv în această chestiune. Anul trecut a fost sabotată sărbătorirea comună a aniversării a 25 de ani a trupelor pacificatoare și noi luăm în calcul că acest lucru a fost cauzat de procesele de conjunctură care au loc în R. Moldova. O dovadă a acestui lucru a devenit inițiativa Chișinăului și adoptarea, pe 22 iunie, a Rezoluției provocatoare de către Adunarea Generală a ONU privind retragerea deplină și neconidționată a trupelor militare străine de pe teritoriul R. Moldova. Această inițiativă a Chișinăului reprezintă o amenințare asupra progresului fragil înregistrat în ultimele luni în reglementarea transnistreană”, a precizat Grigori Karasin.

Menționăm că, după aprobarea Rezoluției la Adunarea Generală a ONU, recent și SUA, dar și NATO au cerut Rusiei să-și retragă trupele militare de pe teritoriul R. Moldova - GOTR, nefiind vorba de pacificatorii la care face referire Karasin.

Menționăm că atât ONU, cât și NATO, SUA au cerut retragerea trupelor ruse care staționează ilegal pe teritoriul R. Moldova. Este vorba de Grupul Operativ al Trupelor Ruse și nu de militarii ruși care fac parte din misiunea de pacificatori de la Nistru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md