Iohannis: Salut învestirea noului Guvern al Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele României Klaus Iohannis salută învestirea noului Guvern al Republicii Moldova și urează succes Executivului condus de Valeriu Streleț.

„Salut învestirea noului Guvern al Republicii Moldova, un guvern cu o orientare clară pro-europeană. Știu că sarcinile care stau în fața executivului de la Chișinău nu sunt deloc ușoare, însă vreau ca partenerii noștri să fie convinși că vor avea în România cel mai important sprijin în direcția depășirii dificultăților economice și a continuării parcursului pro-european. Succes Guvernului Valeriu Streleț!”, a scris Iohannis, joi, pe pagina sa de Facebook.

Cabinetul de miniștri Valeriu Streleț a obținut votul de încredere în Parlament. Pentru învestirea Gvernului au votat 52 de deputați din partidele componente ale AIE 3: PLDM, PD și PL. Împotrivă învestirii s-au pronunțat comuniștii și socialiștii. De asemenea, deputații independenți Iurie Leancă, Eugen Carpov și Nicolae Juravschi nu au votat pentru învestirea cabinetului de miniștri.

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a motivat decizia de a nu susține acest Guvern deoarece și Executivul Streleț „va fi controlat de persoane obscure din spate”.

Președintele PSRM, Igor Dodon, a fost mult mai categoric, el declarând că acest Guvern va fi unul „captiv oligarhilor”, așa cum este și întreaga Republică Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...