Susținătorii lui Șor au întrerupt conferința liderului PPDA. Andrei Năstase: O parte din ei erau oameni necăjiți, iar o parte niște vlăjgani

Susținători și simpatizanți ai Partidului Șor au venit în această dimineață în fața Primăriei Chișinău, acolo unde liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, urma să susțină o conferință de presă. Acești au scandat „Jos Năstase” și „Jos mâinile de pe magazinele sociale”.

Protestatarii aveau pancarte pe care scria „Luați mâna de pe magazinele sociale” și „Nu ne luați pâinea de 2 lei”. Ei au scandat lozinci împotriva primarului ales, Andrei Năstase, aceasta deși mandatul acestuia nu a fost validat.

Din această cauză conferința nu a avut loc; Andrei Năstase a comentat contramanifestația susținătorilor lui Șor într-un live pe Facebook.

Am vrut să susținem o conferință de presă legată strict de mafia imobiliară din oraș. La 10 minute distanță, peste noi a tăbărât un grup de oameni. O parte din ei  erau oameni necăjiți, care sunt manipulați, o altă parte niște vlăjgani bine instruiți pentru a obstrucționat evenimentul nostru. Întrebarea este de ce au trebuit să vină ortacii lui Șor să ne obstrucționeze în demersurile noastre către Plahotniuc. Asta nu am înțeles noi”,a declarat Andrei Năstase.

„Au venit să ne spună că vrem să închidem magazinele sociale. De ce au hotărât să inventeze acest subiect? PPDA și PAS nu a avut niciun demers pentru a închide magazinele sociale, cel puțin pentru că nu suntem la guvernare. Noi vrem ca toți oamenii să aibă pensii și salarii decente, să avem locuri de muncă. Pentru asta milităm noi”, a adăugat el.

Foto: Unimedia.info

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.