Dodon: Moldova este un stat captiv. Ghimpu: Moldova aparține cetățenilor, nu partidelor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Contradicții între liderii partidelor parlamentare, în timpul discursurilor care au precedat procedura de învestire a Guvernului Streleț. Dacă liderul PSRM susține că Republica Moldova este un stat captiv al oligarhilor, președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că Moldova „aparține cetățenilor”.

Președintele PSRM, Igor Dodon, a criticat dur acțiunile coaliției de guvernare din ultimii ani.

„Asistăm la ultima încercare disperată de a salva viaţa unui pacient bolnav de oligarhi, creatura AIE 3. Acesta este al 5-lea Guvern al aceste alianțe. Guvernul Filat a fost demis pentru acte de corupţie, Guvernul Leancă a dat Aeroportul şi a legalizat furturi de miliarde, Gaburici a plecat singur, sub presiunea dosarelor penale, când a înţeles unde s-a băgat”, a declarat Dodon.

El a scos în evidență „caracterul distructiv” al Partidului Democrat, controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Această nuntă de oligarhi şi unionişti e condusă de PD, care controlează totul. Mă întreb de ce dacă acest partid, cu 19 deputați, controlează totul în Moldova, de ce nu răspunde pentru nimic?”, a subliniat Dodon.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a ținut însă să-l contrazică pe Dodon.

„Țara aparține cetățenilor, dar nu partidelor. Acest lucru trebuie conștientizat de toată lumea. Și de partidele Federației Ruse”, a menționat Ghimpu.

Liberalul a mai spus că formațiunea pe care o conduce a intrat într-o coaliție cu partide pe care le-a criticat dur anterior, pentru că „nu avea altă soluție” și pentru a da „viață reformelor”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...