07:55:07 24.04.2024
Stiri

UTIL // Singurul lucru pe care trebuie să îl faci, după ce speli vasele

Știri 22.07.2018 14:03 Vizualizări1582 Autor: Ziarul National
UTIL // Singurul lucru pe care trebuie să îl faci, după ce speli vasele Sursa: secretele.com


Oricine urăște să spele vasele va spune „ia să văd!” Din nefericire, este una dintre acele sarcini pe care trebuie să le facem zilnic, mai ales noi, cei care nu avem o mașină de spălat vase. Dar, dacă nu știați, există întotdeauna anumite elemente de care trebuie să ținem cont atunci când le spălăm manual.

Acum, dacă ești sau nu o persoană care lasă ca toate vasele murdare să se îngrămădească în chiuvetă, avem câteva sfaturi cu privire la ce ai de făcut, după ce ai terminat de spălat vesela.

Singurul lucru pe care ar trebui întotdeauna, dar întotdeauna! să îl faci după curățarea veselei este să cureți chiuveta de bucătărie!

Bine, evident, odată ce ai terminat spălarea farfuriilor, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să mai speli și chiuveta, însă oferindu-i chiuvetei din bucătărie o curățare profundă, vei putea avea bucătăria strălucitoare din nou. Dacă neglijezi să îți cureți chiuveta, aceasta poate deveni chiar mai murdară decât o toaletă! Cât de grav este asta?

Are sens ce îți spunem, pentru că sigur și tu ai observat câtă mâncare rămâne în chiuvetă, după spălarea vaselor. Laptele amestecat cu sos de paste este o rețeta foarte bună pentru multiplicarea bacteriilor. Dar, pe lângă asta, particulele de hrană pot acționa ca un teren de reproducere pentru toate tipurile de bacterii, inclusiv unele destul de grave cum ar fi salmonella și E. coli.

Deci da, nu înseamnă că chiuveta ta are nevoie doar de o clătire rapidă! Vreau să spun că este important să aloci timp să-i faci o spălare ca la carte, de fiecare dată. Acest lucru va contribui la diminuarea riscului de a se dezvolta tot felul de bacterii brute acolo, să nu mai vorbim de eliminarea oricărei șanse ca bucătăria ta să înceapă să aibă prieteni mișcători…
Deci cum să faci asta?

Mai întâi, folosește un spray de curățare de suprafață sau spray de bucătărie pe bază de înălbitor și șterge-l cu un burete sau o cârpă și apă caldă. Asta va face ca toate particulele de hrană să fie îndepărtate.

Ar putea chiar să arate destul de curată după aceea, dar toate bacteriile ar putea fi încă ascunse, astfel încât trebuie să faci pasul doi: Amestecă părțile egale cu substanțe de înălbire și apă și toarnă în chiuvetă. Las-o să stea puțin (acesta este un moment bun pentru a te recompensa pentru curățarea farfuriilor, așa cum am spus mai devreme), poate o jumătate de oră este excelentă. Apoi, clătește cu apă caldă. Voila - strălucitor, chiuvetă fără bacterii!

Dacă vrei o curățare naturală, încearcă să amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu și o jumătate de cană de suc de lămâie, în loc de înălbitor. Lasă-l să stea, curăță puțin, apoi clătește cu apă caldă. Nu numai că va elimina toată mizeria, dar va rămâne și un miros plăcut.

Tu îți speli chiuveta, după ce ai spălat vasele? Cum o faci? Dacă nu, o să începi să faci asta?

Sursa: secretele.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md