03:12:01 29.03.2024
Stiri

18+ VIDEO. Imagini șocante de la o „TORTURĂ profilactică” într-un penitenciar din Rusia

Știri 21.07.2018 16:30 Vizualizări2347 Autor: Ziarul National
18+ VIDEO. Imagini șocante de la o „TORTURĂ profilactică” într-un penitenciar din Rusia


Pubicatia „Novaya Gazeta” a postat un VIDEO cu tortura la care a fost supus detinutul Evgheni Makarov într-o inchisoare din Yaroslavl.

Filmul a fost realizat cu un dispozitiv portabil de inregistrare video care prin lege este obligatoriu sa fie purtat de către toți angajații Serviciul Federal de Penitenciare (FSIN).

Pe imagine se vede cum barbati in uniforme de camuflaj (nu mai puțin de 10 persoane) îl bat metodic pe deținut cu bate de cauciuc la gambe și talpi. Detinutul urla de durere și cerșește mila. Pe capul lui din când în când se toarnă apă dintr-o găleată.

Videoclipul arata tortura lui Evgheni Makarov pe 29 iunie 2017. Numele lui rasuna de mai multe ori in inregistrare, scrie Pagina de Rusia.

Dupa cum a relatat detinutul mai târziu, între 15 iunie și 7 iulie el a fost trimis la carcera pentru ca a facut sport la bustul gol. Pe 29 iunie, intors impreuna cu alti detinuti de la plimbare, a văzut în camera sa, pe podea, scrisoare pe care a primit-o de acasa și care era pastrata intr-o Biblie. A întrebat personalul FSIN dacă era normal, i sa spus că da, este normal. Makarov atunci a aruncat o injuratura, la care i s-a raspuns că va urma o ”conversație proficlactica”.

Așa-numita conversație apare în înregistrarea video.

Avocatul lui Makarov a depus plangere pe conducerea FSIN la Comitetul de Investigatii si la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), dar la cererea CEDO, Rusia a declarat că nu exista motive pentru deschiderea unui dosar penal. Moscova a rapsuns reprezentantilor CEDO ca angajații FSIN i-a aplicat prizonierului doar opt lovituri cu o bata de cauciuc, dintre care unele au vizat tălpile picioarelor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md