04:26:01 29.03.2024
Stiri

Filmările cu DRONELE, noi REGULI în R. Moldova: În ce zone va fi INTERZISĂ operarea aparatelor de zbor fără pilot

Social 21.07.2018 13:30 Vizualizări3142 Autor: Ziarul National
Filmările cu DRONELE, noi REGULI în R. Moldova: În ce zone va fi INTERZISĂ operarea aparatelor de zbor fără pilot Banatul Azi
Poză simbol


Autoritățile de la Chișinău sunt în proces de elaborare a Regulamentului privind operarea aparatelor de zbor fără pilot, adică a dronelor.

Reprezentanții autorității aeronautice din R. Moldova au declarat într-o ședință la Guvern, desfășurată în această săptămână că documentul la care se lucrează prevede instituirea unui mecanism funcțional, bazat pe practicile statelor Uniunii Europene, care să favorizeze dezvoltarea acestor tehnologii noi, și, totodată, să asigure respectarea drepturilor și intereselor populației, cum ar fi sănătatea și integritate fizică și dreptul la viață privată.

Mai exact, cererea de înregistrare a dronelor va fi depusă online, împreună cu declarația pe propria răspundere. După procedura de înregistrare va fi emis documentul de identificare a dronei-QR code. Totodată, deținătorul aparatului de zbor fără pilot va fi informat despre regulile de utilizare a acestuia în spațiul aerian al Republicii Moldova.

Proiectul prevede limitarea dreptului de a opera zboruri în zone restricționate, precum aeroporturi, regiuni ale frontierei de stat, obiecte strategice, ambasade sau penitenciare.

De asemenea, documentul stabilește și mecanismul de obținere a avizului pentru utilizarea aparatelor de zbor în scopul înregistrării video, stipulat în proiectul Legii privind regimul mijloacelor video, elaborat de către Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Regulamentul urmează să fie aprobat de către Autoritatea Aeronautică Civilă, singura instituție care are dreptul să stabilească regulile de zbor și zonele interzise în spațiul aerian al Republicii Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md