04:32:17 20.04.2024
Stiri

Unii primari, care sunt împotriva amânării acordării asistenței macrofinanciare din partea UE, i-au răspuns lui Viorel Țopa, cel care-i numește „ticăloși de rasă”

Social 19.07.2018 20:14 Vizualizări1025 Autor: Ziarul National
Unii primari, care sunt împotriva amânării acordării asistenței macrofinanciare din partea UE, i-au răspuns lui Viorel Țopa, cel care-i numește „ticăloși de rasă” ea.md


Unii primari din cei 713 aleși locali care au adresat o scrisoare deschisă oficialilor europeni, în legătură amânarea acordării asistenței macrofinanciare R. Moldova, au reacționat după ce fostul șef de la Banca de Economiei, Viorel Țopa, un apropiat al lui Andrei Năstase, i-a numit „ticăloși de rasă”.

Primărița de la Hrușova, raionul Criuleni, Parascovia Cotovici, consideră căafirmațiile lui Țopa nu sunt demne unui om care vrea binele acestei republici. „Domnule Țopa, mă auzi, mă cunoști foarte bine pe mine ca primar, pentru că ne-am întâlnit undeva prin 2003 prin satul Hrușova. Și, cu părere de rău, cuvintele pe care le-ați adresat nu numai la adresa mea, dar la adresa tuturor primarilor, este foarte jignitoare și nu-ți face față dumneata ca un bărbat, ca o persoană care te consideri că așa ești devotat țării acesteia”, a reacționat Cotovici.

O reacție asemănătoare a avut și primarul comunei Budești, Nina Costiuc. „Calomnii în țara Moldovei sunt la modă. Cu cât mai mult arunci cu pietre, cu atât mai în vogă ești. Astăzi trebuie să soluționăm problemele, dar nu mâine și pe viitor așa cum este la modă. Că ăștia care sunt astăzi sunt răi și și jos mafia e ușor de strigat”.

Potrivit primarilor, banii care urmau să fie acordați de UE erau destinați pentru îmbunătățirea infrastructurii din R. Moldova. „Sigur că ne-am simțit insultați, pentru că au fost folosite cuvinte indecente. Sunt acum în căutarea resurselor financiare pentru definitivarea apeductului în localitate, de aceea pentru noi, ca comună, acel ajutor ar fi de mare folos”, a spus primarul de Gangura, Marcel Bobeica.

De menționat că Viorel Țopa a spus că cei 713 primari care au semnat acea declarație ar fi supuși lui Vlad Plahotniuc. „Primarii asociați PD-ului (direct sau sub acoperire) sunt „băieți concreți”: le plătești (prin majorarea salariului lor personal) ― semnează orice și fără a citi, nu le plătești ― nu semnează. Așa pahanu' își cumpără „scrisori deschise către oficialii UE” din bugetul statului (din banii publici). Acum este, nominal, complet și cu semnături ― vă asigur că nu lipsește niciunul: 713 ticăloși de rasă”, a scris Țopa pe o rețea de socializare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md