Trei străzi din centrul oraşului Chişinău vor fi reabilitate

Strada 31 August, 1989, alături de alte două străzi din zona centrală a capitalei, urmează a fi reparată capital în cadrul celei de-a II-a etapă a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere.

Lucrările de reabilitare a reţelelor inginereşti din zonă au început. Conform graficului de lucrări, primul șantier va fi organizat pe tronsonul de stradă cuprins între str. Ismail – str. Tighina, unde vor fi realizate lucrări de reabilitare a rețelelor de apeduct și canalizare.

Cel de-al doilea șantier va fi organizat în perimetrul str. Tighina – str. Bulgară şi va viza reabilitarea rețelelor electrice și de comunicație.

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a menționat că lucrările la primul tronson de stradă sunt complexe, iar, în acest sens, circulația transportului va fi sistată integral pentru o perioadă de circa o lună de zile.

„Lucrările sunt dificile pentru că se va interveni la o adâncime de circa 4-6 metri, iar în acest sector există multe rețele inginerești. Vreau să menţionez că municipalitatea va asigura respectarea calității lucrărilor, iar pe durata întregului proces de reconstrucție a străzii, locatarii și agenții economici vor avea acces în curte sau în oficiile din zonă”, a spus edilul Chişinăului.

Valoarea totală a proiectului „Chişinău – Drumuri Urbane” constituie 22 milioane euro şi este finanțat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD.

Astfel, în total vor fi reabilitate integral 6 străzi din Chişinău, cu lungimea totală de 14,3 km de drum. Primul Pachet de străzi a cuprins bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Constantin Negruzzi şi str. Vasile Alecsandri şi a fost finalizat, iar Pachetul nr. 2 cuprinde străzile 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.