19:04:08 19.04.2024
Stiri

Replici DURE între Maia Sandu și Valentina Stratan. Democrata a explicat de ce-l respectă pe Plahotniuc și a întrebat-o pe Maia Sandu de ce-l respectă pe Filat

Partide/Comunicate 19.07.2018 19:21 Vizualizări3385 Autor: Tatiana Scutaru
Replici DURE între Maia Sandu și Valentina Stratan. Democrata a explicat de ce-l respectă pe Plahotniuc și a întrebat-o pe Maia Sandu de ce-l respectă pe Filat tribuna.md


Deputatul Partidului Democrat (PD), Valentina Stratan, este supărată pe Maia Sandu, după ce a fost întrebată astăzi de reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), la acțiunea de protest din fața Parlamentului, dacă-l respectă pe Vlad Plahotniuc.

Stratan a răspuns că da, iar PAS a explicat de ce.

„Doamna deputat Stratan ne-a spus astăzi că îl respectă foarte mult pe Plahotniuc. Probabil ARE ȘI DE CE să-l respecte. În calitate de deputat al partidului lui Plahotniuc, Valentina Stratan a agonisit averi de invidiat pentru cetățenii de rând, conform declarației de avere pentru 2016: peste 700 000 de lei venituri, un apartament, o vilă, un teren extravilan și un garaj cu o valoare totală de peste 760 000 de lei, o mașină Toyota de 510 000 de lei, 2 conturi bancare cu peste 130 000 de lei și o pensie de 70 000 - 90 000 de lei anual începând cu 2012 primită de la CNAS în urma unui accident suferit în 2007”, au scris reprezentanții PAS pe pagina de Facebook a formațiunii.

Deputata Valentina Stratan i-a răspuns Maiei Sandu tot pe Facebook.

„Le-am răspuns sincer că-l respect foarte mult și am pentru ce. După cum intuiam, cei din PAS au făcut din declarația mea un motiv să mă atace pe mine și pe președintele PD. Dar eu o întreb pe doamna Maia Sandu, de ce l-a respectat și-l mai respectă pe președintele ei, domnul Vlad Filat?! S-a demonstrat că Filat a fost implicat de rând cu Platon în Miliardomat. Am auzit cu toții discuțiile dintre Filat și Ilan Șor. Perioada în care Filat a fost prim-ministru a fost una plină de intrigi și scandaluri politice. Când doamna Maia Sandu făcea parte din Guvernare și PLDM conducea Guvernul, din sistemul bancar se furau miliarde. Tot atunci, în 2014, Maia Sandu a ales să devină membru PLDM cu acte în regulă. A rupt relațiile țării noastre cu FMI. Și lista poate continua”, a scris Stratan.

În continuare, Valentina Stratan a spus de ce are motive să-l respecte pe Plahotniuc.

„A reușit să formeze o coaliție proeuropeană și nu a permis forțelor pro-Kremlin să preia guvernarea în 2016. În toată perioada de când este coordonatorul Coaliției de Guvernare, în țara noastră au fost demarate proiecte concrete, voi enumera doar câteva: Prima Casă; Arena Chișinău; Drumuri bune pentru Moldova; Acord cu FMI și Banca Mondială; Bani de la BERD pentru prelungirea Gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău; Puncte vamale unice moldo-ucrainene pe segmentul transnistrian; Obținerea unei rezoluții ONU pentru Moldova prin care se cere retragerea trupelor rusești din Moldova”, a mai spus Stratan.

Deputata democrată a mai acuzat-o pe Maia Sandu că ar spune minciuni în legătură cu veniturile sale. „Și doamnă Maia Sandu, toate sursele mele de venit sunt publice, totul este transparent. Eu spre deosebire de dvs. nu mint oamenii că trăiesc de 3 ani fără salariu din nu știu ce economii. Și dacă este să facem o comparație, mașina dvs. doamnă Sandu, este destul de scumpă și consumă cam mult, pentru o persoană care pretinde că este șomer”, a conchis Valentina Stratan.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md