Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.07.2018

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu președintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu președintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov

 Interlocutorii au menționat cooperarea bună între cele două țări, cooperare bazată pe încredere și respect reciproc.  „Misiunea noastră este să valorificăm premisele existente pentru dezvoltarea în continuare a parteneriatului moldo – macedonean”, a spus Pavel Filip.

Oficialii au relevat impactul pozitiv al abolirii reciproce a regimului de vize, fapt care contribuie la aprofundarea relațiilor bilaterale. Pavel Filip și Gjorge Ivanov au confirmat deschiderea pentru impulsionarea cooperării comercial-economice, inclusiv prin valorificarea Acordului Central European de Comerţ Liber (CEFTA).

Șeful Executivului l-a informat pe oficialul macedonean despre relațiile țării noastre cu partenerii externi și reformele implementate de Guvern, în special în domeniul justiției, al mediului de afaceri și eforturile de contracarare a corupției. Pavel Filip a menționat interesul Republicii Moldova de preluare a experienței Macedoniei în procesul de integrare europeană, în special, în contextul lansării Strategiei UE pentru Balcanii de Vest.

Președintele Gjorge Ivanov a confirmat disponibilitatea de a împărtăși din experiența țării sale în parcurgerea drumului de aderare la UE, menționând că statele noastre au multe similitudini: țări de dimensiuni mici, multietnice și multiculturale, care trebuie să față provocărilor actuale.

În altă ordine de idei, Pavel Filip l-a felicitat pe președintele Gjorge Ivanov pentru recenta invitație de aderare a Macedoniei la blocul NATO, exprimând, totodată, recunoștință pentru votul în favoarea Rezoluţiei privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus