PAS, PPDA și PLDM protestează în fața Băncii Naționale: „Am venit să declarăm că e o instituție capturată”// VIDEO

PPDA, PAS și PLDM au organizat un protest spontan în fața Băncii Naționale, declarând că „Banca Națională o instituție capturată”. Aceștia au scandat „Miliardele înapoi!” și „Veniți cu noi, vă fură și pe voi”.

Protestatarii au lipit etichete cu textul “instituție captivă” pe clădirea BNM.

Am venit să declarăm Banca Națională o instituție capturată. Conducerea băncii în loc să facă lumină în cazul furtului miliardului, șterge urmele fărădelegilor. Guvernatorul BNM refuză să prezinte versiunea completă a raportului Kroll, versiune plătită din banii cetățenilor”, a menționat Maia Sandu.

Potrivit ei, există elemente din furtul miliardului, care pot fi clarificate de BNM, fără să intervină Procuratura.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a îndemnat oamenii să vină mâine, la ora 10:00, în fața Parlamentului să protesteze în timpul ședinței Legislativului. „Vom revendica realizarea celor două, rezoluția populară din 1 iulie și cea a Parlamentului European din 5 iulie ”, a spus Andrei Năstase.

Liderii PAS și PPDA au anunțat că vor merge la mai multe instituții ale statului care au fost capturate și vor aplica „o ștampilă pe ele. „Din păcate sunt multe astfel de instituții”, a adăugat Maia Sandu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.