Familiile și persoanele defavorizate vor primi sprijin financiar pentru depășirea dificultăților cu care se confruntă

Familiile și persoanele defavorizate vor beneficia de sprijin financiar din partea statului pentru depășirea dificultăților cu care se confruntă.

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul-cadru privind organizarea și funcționarea Serviciului social de suport monetar adresat familiilor sau persoanelor defavorizate, care va fi implementat începând cu 1 iulie curent.

Asistența financiară va fi oferită beneficiarilor pentru necesități precum: produse alimentare, reparația locuinței sau construcția sobei, procurarea combustibilului pentru prepararea hranei și încălzirea în sezonul rece, dar și achiziționarea mobilierului sau a îmbrăcămintei necesare.

Alocația va constitui cel mult 6 mii de lei și va fi acordată printr-o singură plată sau prin plăți lunare, dar pentru o perioadă nu mai mare de 6 luni.

Serviciul de suport monetar va fi instituit în cadrul structurii teritoriale de asistență socială, iar de selecția beneficiarilor, precum și de stabilirea mărimii ajutorului financiar va fi responsabilă Comisia pentru protecția persoanelor aflate în dificultate.

Potențialii beneficiari vor fi identificați de către asistentul medical, reprezentanții autorităților publice și ONG-urilor sau la solicitarea directă a persoanei defavorizate.

Sprijinul financiar va putea fi acordat și familiilor care beneficiază de ajutor social sau de suport oferit în perioada rece a anului.

Pentru funcționarea serviciului, statul a alocat în acest an circa 14 milioane de lei

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.