(VIDEO) Circa 300 de copii de la o tabără din Orhei instruiți cum să se comporte în caz de situații de risc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Circa 300 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani care se odihnesc la tabăra „Miorița” din raionul Orhei au învățat cum pot preveni riscurile în cazul unor situații excepționale. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a desfășurat atât lecții teoretice, cât și practice cu minorii taberei.

Pompierii au instruit minorii la capitolul regulilor de apărare împotriva incendiilor, prezentându-le celor mici metodele de reacționare corectă în caz de incendiu, dar și tehnica și echipamentul din dotare.

Pentru ca minorii să fie interesați de lecțiile practice, specialiștii IGSU le-au organizat acțiuni interactive. Astfel, copii au simulat stingerea incendiilor prin refularea apei de la autospeciale de intervenții, dar și au lichidat focare de ardere prin aplicarea stingătoarelor.

Acțiunile salvatorilor au continuat pe parcursul zilei cu metode de acordarea primului ajutor persoanelor înecate, dar și cu recomandări practice în caz de accidentare pe bazinele acvatice din țară.

Mai mult, pentru a însuși toate recomandările, copii au primit pliante informative, unde sunt stipulate regulile de comportare în prejma lacurilor și râurilor din țară.

Acțiuni similare sunt efectuate de angajații IGSU în mai multe tabere de odihnă pentru copii și au drept scop promovarea siguranței în rândul copiilor. Astfel de activități urmează a fi realizate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pe tot parcursul perioadei estivale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...