‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleVIDEO. Premieră! În Antarctida au fost produse legume în condiţii apropiate de cele din...

VIDEO. Premieră! În Antarctida au fost produse legume în condiţii apropiate de cele din cosmos

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Experienţa se desfăşoară cu succes, fiind deja recoltate primele legume din seră, iar scopul principal a acesteia este de a identifica o metodă de producere a legumelor în cosmos. Proiectul a fost iniţiat de către Centrul german de aviaţie şi cosmonautică şi Institutul de cercetări polarice şi marine. Oamenii de ştiinţă caută metode de producere a legumelor în condiţii apropiate de cele din cosmos, scrie aggeek.net.

Sera Eden ISS a fost dusă în Antarctida, iar experienţa se desfăşoară la staţia Neumeyer III din octombrie anul trecut. În cadrul proiectului participă experţi din Italia, Canada, Irlanda, SUA, Austria, iar finanţarea este asigurată din bugetul Programului European de cercetare Horizon 2020. Staţia deţine o infrastructură ideală pentru creşterea legumelor în condiţii extremale, fiind dotată cu cele mai performante dispozitive.

Pe podea sunt instalate rezervoare umplute cu apa obţinută în urma topirii gheţarilor, care este pulverizată către plante la fiecare 5-10 minute. Asigurarea plantelor cu aer se face datorită buteliilor speciale umplute cu dioxid de carbon. Sera ar fi o soluţie pentru locurile unde lipseşte solul apt pentru producere.

În aprilie 2018, a fost adunată prima recoltă şi anume 3,6 kilograme de salată, 18 castraveţi şi 70 de ridichi. Savanţii nu consumă luni întregi legume, astfel recolta i-a bucurat. Plantele sunt crescute în sisteme fără sol, lumină solară sau pesticide, iar sera este impermiabilă pentru temperaturile scăzute de afară. Proiectul Eden ISS se va finaliza în februarie 2018.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›