marți, 16 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. FOTO. Mecanizarea în viticultură reprezintă viitorul. Cu ce noutăți vin furnizorii pe piața...

VIDEO. FOTO. Mecanizarea în viticultură reprezintă viitorul. Cu ce noutăți vin furnizorii pe piața din Moldova

Recomandate

În prezent, marea parte a lucrărilor din industria vitivinicolă din Moldova sunt realizate manual. ISP INTER, în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului, au organizat pe podgoriile vinăriei Purcari un seminar, în care au fost prezentate tractoare și mașini agricole, pentru a promova mecanizarea în viticultură.

„În condiții normale, în țări cu o viticultură dezvoltată, gradul de mecanizare variază între 75-80%. În țara noastră, acest indicator este de circa 4-8%. De exemplu, dacă vorbim despre mașina de cârnit, ciuntitul lăstarilor. Putem presupune că un astfel de agregat poate înlocui cam 7-8 angajați pe parcursul unei zile”, a menționat Vladimir Corobca, expert coordonator în cadrul Oficiului Național al Viei și Vinului.

Specialiștii din Italia și Spania au prezentat tractoare și echipament agricol de ultimă generație, care permit mecanizarea lucrărilor vitivinicole.

„Astăzi am testat mai multe mașini de ultimă generație cum sunt cultivatoarele, utilaje pentru cârnit, defoliatoare, pulverizatoare cu sulf, etc. Nu uitați că Moldova este un model de referință în industria vitivinicolă din lume, de aceea trebuie să se investească în tehnică, să devină mai eficientă, să vină pe piață cu cea mai bună calitate și cel mai bun preț”, a declarat Javier Lopez, CEO al companiei spaniole „Industrias David”.

La seminar au participat circa 60 de reprezentanți ai întreprinderilor vitivinicole.

Urmați acest link pentru a deschide Galeria Foto.

Advertorial
Advertorialhttps://agrobiznes.md/publicitate
Conținut sponsorizat de parteneri (P)

Citește și ›

Advertoriale