‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAnaliza solului permite o economie de îngrăşăminte de până la 20%

Analiza solului permite o economie de îngrăşăminte de până la 20%

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ţinând cont de preţul înalt al seminţelor, îngrăşămintelor şi a altor resurse, apare necesitatea optimizării producerii. Astfel, filiala Uman Agro din Ucraina şi-a trasat acest obiectiv. Mai întâi, aceştia au efectuat analiza agrochimică a solului pe o suprafaţă de 4 mii de hectare, adică 25% din suprafaţa totală pe care o gestionează, scrie agroportal.ua.

„Datorită normării cantităţii de îngrăşăminte minerale pentru fiecare porţiune de teren examinată, compania a obţinut o economie esenţială, iar reducerea normei de administrare nu a influenţat calitatea recoltei. Evident, analiza agrochimică a solului este costisitoare, însă cheltuielile se recuperează rapid”, a spus Iurii Cravcenco, agronomul principal al companiei.

Experţii filialei au determinat eficienţa economică a analizei agrochimice şi au comparat costul şi profitul din acest an cu cel din anul trecut, când au fost administrate îngrăşăminte conform normei recomandate pentru fiecare cultură, indiferent de conţinutul acestora în sol. În acest an, ei combină necesităţile culturii cu conţinutul elementelor minerale aflate în sol şi administrează strict cantitatea necesară. Analiza respectivă permite obţinerea recoltelor înalte cu cheltuieli optime, acestea fiind cu 20% mai mici decât de obicei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›