Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un nou sondaj, alte rezultate.…

Un nou sondaj, alte rezultate. Potrivit datelor IRI, în Parlament ar ajunge patru formațiuni politice

Foto: TV8.md

În viitorul Legislativ ar accede doar patru formațiuni politice. Cel puțin așa arată datele unui nou sondaj, realizat de Institutul Republican Internațional (IRI), potrivit căruia doar 64% din respondenți sunt convinși că vor participa la următoarele alegeri parlamentare.

Astfel, în Parlament ar intra PSRM, cu circa 32% din voturile respondenților, urmat de PAS, votat de 15% din participanții la sondaj, dar și de PD și PPDA, care ar acumula 8%. Sondajul subliniază și faptul că 18% din respondenți au menționat că nu știu pentru cine și-ar da votul, iar 4% nu vor participa la alegerile parlamentare.

Întrebați care sunt aspectele ce îi determină să voteze pentru un candidat anume pe circumscripție, 48% dintre respondenți au declarat că vor ține cont de candidatul în sine, iar ulterior vor acorda atenție partidului pe care îl reprezintă.

Sondajul a fost realizat în perioada 21 mai – 18 iunie, pe un eșantion de circa 1500 de persoane, marja de eroare fiind de plus/minus 2,5%.

Potrivit ultimului sondaj prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, PSRM ar intra în Parlament cu circa 37% din voturi, PPDA aproape 12%, PD aproximativ 11%, iar PAS cu peste 8%.