/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Proteste la sediile de poliție. Membrii Mișcării de Rezistență au protestat în fața inspectoratelor de poliție din 17 raioane din țară

missing
16 iulie 2018, ora 17:08

La ora 7:30, membrii Mișcării de Rezistență s-au adunat în fața mai multor sedii de poliție din țară. Potrivit organizatorilor, manifestația a avut loc concomitent în 17 raioane. În capitală, protestul s-a desfășurat în fața brigăzii cu destinație specială “Fulger”.

“Să nu îndeplinească toate ordinele care nu contravin funcției și sunt ilegale, să vină de partea cetățenilor pentru că sunt și ei cetățeni ai Republicii Moldova. Au și ei greutăți și noi le cunoaștem”, a spus Inga Grigoriu, vicepreședinte PPDA.

“Noi nici nu am venit să vă blamăm. Am venit să vă spunem că ne sunteți dragi, că vă respectăm și că sunteți obligați, conștiința, inima trebuie să vă îndemne să vă apărați cetățenii”, a afirmat Chiril Moțpan, secretar general PPDA.

La Ialoveni, manifestanții le-au cerut polițiștilor să vină la proteste fără echipamente speciale.

“Ceea ce trebuie să știe și poliția. Mitingurile noastre de până acum au fost pașnice. Nu este nevoie să veniți cu cagule, să veniți cu bâte la niște mitinguri ale cetățenilor”, a spus Liviu Vovc, vicepreședinte PPDA.

La Bălți, în fața manifestanților au ieșit mai mulți veterani din cadrul Ministerului de Interne. Aceștia au fost întrebați de ce poliția a păzit locuința lui Vladimir Plahotniuc, în timpul unui protest care s-a desfășurat în preajma casei acestuia.

“De ce la ultimul protest în preajma Guvernului, Parlamentului, erau foarte puțini polițiști, iar în preajma casei lui Plahotniuc erau toți așa ca Chibritele în cutiuțe, de ce?”, a întrebat Arina Spătaru, membru PPDA.

“Nu importă or a fi Andrei Năstase sau doamna Maia Sandu, sau domnul Slusari, noi o să vă apărăm și pe dumneavoastră și pe ei, casele lor”, a spus Arina Spătaru, membru PPDA.

Responsabilii din cadrul ministerului de Interne au precizat, pentru TV8, că poliția își desfășoară activitatea conform legii.

“Toate aceste acțiuni sunt o tentativă de a denigra imaginea instituțiilor care asigură ordinea și securitatea publică. Este dreptul oamenilor de a protesta și indiferent de atitudinea lor față de polițiști, ei vor continua să-și facă datoria”, a declarat Alina Zbancă, purtător de cuvânt al MAI.

Mișcarea de Rezistență Națională ”Acum” a fost creată la sfârșitul lunii trecute. Din ea fac parte membrii și susținătorii PLDM, PAS, PPDA, dar și reprezentanți ai societății civile. Anterior, unii dintre ei au protestat și la ministerul de Interne, invocând măsurile sporite de securitate întreprinse de instituție pentru a proteja locuința liderul PD, Vlad Plahotniuc, și sediul Partidului Democrat, în timpul protestelor din 1 iulie. Următorul protest de amploare a fost planificat, în capitală, pe 26 august.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram