20:23:52 19.04.2024
Stiri

Franţa este noua CAMPIOANĂ mondială la fotbal! Ploaie TORENȚIALĂ la ceremonia de premiere de la Moscova

Sport 15.07.2018 20:47 Vizualizări1880 Autor: Ziarul National
Franţa este noua CAMPIOANĂ mondială la fotbal! Ploaie TORENȚIALĂ la ceremonia de premiere de la Moscova Realitatea


Franţa este noua campioană mondială la fotbal. Echipa antrenată de Didier Deschamps a învins, în finala Cupei Mondiale 2018, selecţionata Croaţiei cu scorul de 4-2, duminică, pe Stadionul Lujniki din Moscova.

Franţa - Croaţia 4-2 (Mandzukic 18 a.g, Griezmann 38 pen, Pogba 59, Mbappe 66 / Perisic 29, Mandzukic 69)

Franţa a câştigat Cupa Mondială fără să piardă vreun meci la turneul final disputat în Rusia. Echipa lui Deschamps a învins cu 4-2 Croaţia şi s-a încoronat „Regina Lumii”.

Primele 10 minute ale finalei au fost de tatonare, niciuna dintre echipe nu a riscat prea mult. Lupta s-a dat la mijlocul terenului, acolo unde ambele echipe au jucători puternici. Prima mare ocazie a partidă a venit în minutul 15. Perisic a scăpat pe contraatac, în banda stângă, a centrat în mijlocul careului, dar Umtiti a respins din faţa lui Mandzukic.

Patru minute după, Mandzukic a marcat primul gol al finalei, dar în poarta greşită. Griezmann a bătut o lovitură liberă, iar croatul şi-a băgat mingea în propria poartă.

Balanţa s-a echilibrat în minutul 29, când Croaţia a restabilit egalitatea prin reuşita lui Perisic.

În minutul 34, cornerul dictat pentru Franţa a schimbat destinul partidei. A bătut Griezmann şi Matuidi a reluat pe spate şi mingea l-a lovit pe Perisic şi s-a dus într-un nou corner. Francezii au protestat şi arbitrul Nestor Pitana a consultat VAR, iar apoi a dictat penalty pentru henţ, în favoarea Franţei.

Griezmann a marcat fără probleme de la punctul cu var şi a dus scorul la 2-1 pentru Franţa.

Franţa a început repriza a doua în forţă. Pavard a lansat bine o minge pentru Giroud, atacantul lui Chelsea, care i-a aşezat perfect mingea lui Griezmann şi acesta a tras, dar şutul a fost moale şi Subasic a respins. Rebic a răspuns imediat, cu un şut puternic din prima, din marginea careului, dar Lloris a respins cu un reflex foarte bun.

Minutul 52 a venit cu prima acţiune importantă a lui Mbappe. Atacantul lui PSG a trecut în viteză pe lângă Vida, Subasic a intervenit şi a blocat.

În decursul a 10 minute s-au marcat 3 goluri.

Mbappe a pornit o nouă acţiune, care l-a avut însă protagonist pe coechipierul său, Paul Pogba. A înscris cu stângul de la marginea careului, iar tabela arăta 3-1 pentru Franţa. Şase minute mai târziu, Mbappe a marcat şi el în poarta lui Subasic cu un şut fantastic din afara careului, transmite Mediafax.

În minutul 69, croaţii au dus scorul la 4-2. Mandzukic a redus diferenţa după ce a profitat de o gafă a lui Lloris.

Finala Mondialului s-a încheiat cu o ratare incredibilă a lui Paul Pogba. Mbappe i-a trimis o minge în mijlocul careului, unde era singur, dar mijlocaşul lui Manchester United a ratat lejer faza şi a dat pe lângă minge, ratând ocazia de a face dubla.

Fluierul final s-a auzit pe stadionul Lujniki, sub privirile a 90.000 de oameni, iar Franţa a devenit noua campioană mondială.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md