Prețurile la legume în Piața Centrală din Chișinău// FOTO

De aproximativ o săptămână, prețurile la legume în Piața Centrală din Chișinău s-au stabilizat. Astfel, duminică, un kg de roșii se vindea cu 10 lei, un kg de ardei de asemenea cu 10 lei, castraveții puteau fi cumpărați cu 8 lei per kilogram, dar cei, care după cum spun vânzătorii au fost aduși astăzi dimineața, se vindeau cu 15 lei.

Un kg de cartofi se vindea cu 6-8 lei, în funcție de soi, fasole păstăi le-am găsit cu 15 lei kilogramul, iar ceapa se vindea cu 8 lei per kilogram.

Pe piață a apărut porumbul, care se vinde cu 3-5 lei bucata.

Vânzătorii de legume ne-au spus că deocamdată prețurile se mențin, dar acestea vor evolua în funcție de timpul de afară. Acum, sunt multe mașini care merg pe la gospodăriile agricole și colectează legumele de pe câmp, au mai spus ei.

Urmăriți într-o scurtă galerie foto prețurile legumelor la Piața Centrală din Chișinău.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.