11:11:27 19.04.2024
Stiri

„Prefer să RENUNȚ la fotbal, luni, dacă ăsta-i preţul care trebuie plătit ca să câştig pentru Croaţia!”. Rakitic e gata de finala Mondialului

Sport 15.07.2018 10:30 Vizualizări1833 Autor: Ziarul National
„Prefer să RENUNȚ la fotbal, luni, dacă ăsta-i preţul care trebuie plătit ca să câştig pentru Croaţia!”. Rakitic e gata de finala Mondialului


Mijlocaşul croat al Barcelonei a jucat un rol important în parcursul excepţional al echipei la acest turneu. Au câştigat toate meciurile, Rakitic fiind prezent în toate şi reuşind să marcheze un gol. La 30 de ani, a jucat în total în acest sezon aproape 70 de meciuri, incluzând semifinala împotriva Angliei.

„Prefer să renunţ la ghetele de fotbal, luni, dacă ăsta este preţul pe care trebuie să îl plătesc ca să câştig pentru ţara mea, să câştig pentru Croaţia”, a spus Rakitic, conform Telegraph Sport, citat de prosport.ro. Jucătorul de 30 de ani crede că există o relaţie foarte bună şi bazată pe respect cu antrenorul Zlatko Dalic, iar această Cupă Mondială a unit o ţară de doar 4,5 milioane de oameni.

„Trebuie doar să te uiţi la filmuleţul din Croaţia să vezi ce s-a întâmplat în ultima lună”, mai adaugă Ivan, fiind o referire la filmuleţul cu fericirea fanilor la golul lui Mandzukic din minutul 109. Victoria din prelungiri care a eliminat Anglia înseamnă calificarea istorică a Croaţiei în finala unui turneu, în mai puţin de 30 de ani de la declararea independenţei statale.

„Nu vreau să spun că sentimentele noastre sunt superioare faţă de cele ale francezilor pentru Franţa sau ale ruşilor pentru Rusia. Avem această legătură specială. Când pui tricoul sacru al Croaţiei pe tine, devii altă persoană...Avem această unică unitate – nu doar în fotbal”. Titul de “mare învins” merge desigur la atacantul croat al celor de la AC Milan, Nikola Kalinic, care a refuzat să între în meciul din grupe împotriva Nigeriei, din cauza egoului sau. El a fost de părere că merita mult mai mult decât să fie rezervă, asta ducând la excluderea sa din echipă, iar colegii săi sunt în finală cu un om în minus.

Finala de astăzi, 15 iulie ora 18:00 ora locală, reprezintă o amintire sumbră a croaţilor. În 1998 la Cupa Mondială din Franţa, Croaţia urma să dispute semifinala împotriva “Cocoşilor”. Căpitanul de la acea vreme, selecţionerul Didier Deschamps, reuşea să treacă simplu de ex-iugoslavi şi să aducă prima Cupă Mondială pentru ţară.

Rakitic crede că multă lume, din diferite ţări, preferă să câştige echipa din balcani. 98 de selecţii şi 15 goluri are Ivan la echipa naţională, 1 gol fiind înscris la acest Mondial. A fost transferat la Barcelona în 2014 de la Sevilla, atunci când formaţia de pe Camp Nou a scos din buzunar 18 milioane de euro. În tinereţe, mijlocaşul a jucat şi pentru Elveţia dar şi pentru Croaţia la echipele sub 21 de ani ale ţărilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md