Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Centrul comercial din Kemerovo a…

Centrul comercial din Kemerovo a fost scos de sub sechestru și urmează să fie demolat

Foto: foto Максим Григорьев / ТАСС

Centrul Comercial „Зимняя вишня”din Kemerovo, distrus de flăcări acum trei luni, urmează să fie demolat după ce sediul clădirii a fost scos de sub sechestru, transmite Interfax

Autoritățile ruse au precizat că până la 19 iulie, în Kemerovo va sosi un echipament greu special, cu ajutorul căruia vor fi demolate și îndepărtate, în primul rând, structurile din beton armat. Fiecare etapă de dezmembrare va dura 40 de zile. Până la 1 septembrie, de asemenea, vor fi efectuate lucrări de îmbunătățire a memorialului spontan în memoria celor uciși în foc.

Potrivit Interfax, administrația regională din Kememrovo afirmă că demolarea centrului comercial este necesară pentru că „Зимняя вишня” va fi întotdeauna „asociată cu moartea oamenilor nevinovați”. În plus, clădirea după incendiu nu este adecvată pentru o funcționare ulterioară: toate structurile portante mari au fost arse.

Inițiativa de demolare a venit ca urmare a unui incendiu în care au fost uciși 60 de persoane în luna martie.

Deși, încă la mijlocul lunii mai, guvernatorul interimar, Serghei Tsivilev,  a anunțat pe pagina sa „Vkontakte” demararea demolării clădirii și a menționat că până la 1 septembrie, toate lucrările de dezmembrare vor fi finalizate,  a doua zi, mesajul a fost șters, iar lucrările de demolare – suspendate,  deoarece clădirea se afla sub sechestru.

Centrul comercial a fost cuprins de flăcări în data de 25 martie. Incendiul a izbucnit la ultimul etaj al clădirii şi s-a extins rapid pe o suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi.

Potrivit datelor oficiale, în incendiu au fost ucise 60 de persoane, inclusiv 37 de copii.

Citiți și:

Cronica tragediei din Kemerovo: sistemul antiincendiar, deconectat cu 15 minute înainte de izbucnirea flăcărilor

Fostul guvernator din Kemerovo – ales speaker în Parlament

Foto: foto Максим Григорьев / ТАСС