(video) A întârziat și i-a întors spatele. Donald Trump a făcut mai multe gafe la întâlnirea cu regina Elisabeta a II-a

tmp_A6vT7O_a14f2db33a1afb34_GettyImages-997871782

Gafele lui Donald Trump la vizita la regina Marii Britanii. Britanicii nu au fost deloc amuzați de gafele comise de președintele american atunci când a mers la Palatul Windsor pentru a se întâlni cu regina Elizabeth a II-a, scrie Daily Mail. Trump a încălcat grav protocolul de trei ori: mai întâi a întârziat 12 minute, apoi nu s-a înclinat în fața reginei și apoi i-a întors spatele mergând înaintea ei.

Trump a încălcat în mod repetat protocolul regal în timpul întâlnirii sale cu regina. Președintele a făcut-o pe regina de 92 de ani să-l aștepte 12 minute afară, deși temperatura era de 27 de grade Celsius și soarele bătea puternic. Regina, care părea nemulțumită de întârziere, a fost văzută privind de mai multe ori la ceas în timp ce îi aștepta pe Trump și pe Melania, scrie libertatea.ro.

După ce au ajuns la Windsor cu întârziere, liderul american a încălcat din nou tradiția refuzând să se închine reginei și îl loc i-a strâns mâna. Și Melania a dat mâna cu regina în loc să facă reverență. Deși înclinarea la bărbați și reverența la femei nu sunt obligatorii atunci când cineva se întâlnește cu un membru al familiei regale, gesturile sunt considerate tradiționale și politicoase.

Dar cea mai mare greșeală a președintelui a venit atunci când a fost invitat să i se alăture reginei pentru a inspecta garda de onoare. Trump i-a întors spatele monarhului și a mers înaintea ei în timp ce se deplasau pe lângă trupe – ceea ce reprezenta o încălcare gravă a protocolului.

 

Președintele american părea să uite de coregrafia oficială – făcând-o pe Regină să-i ceară să se miște în stânga. Cu toate acestea, Trump nu a reperat semnalul transmis de monarh și, în schimb, s-a oprit brusc în fața ei. Regina a renunțat la eforturile sale de a a-l face pe Trump să se miște și a decis pur și simplu s-l ocolească.

Gafele au fost rapid preluate de social media, iar internauții l-au numit „nepoliticos” și „lipsit de respect”.

Trump a fost de asemenea criticat pentru aspectul său destul de neglijent, lăsându-și sacoul descheiat și cravata lejeră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente