Linkuri accesibilitate

O rezoluție a Congresul american reafirmă sprijinul pentru integritatea teritorială și suveranitatea politică a R.Moldova, Ucrainei și Georgie


Congresul Statelor Unite a aprobat o rezoluție prin care își reafirmă sprijinul pentru integritatea teritorială și suveranitatea politică a R.Moldova, Ucrainei și Georgiei, relatează Moldpres. În rezoluție se exprimă, totodată, sprijinul pentru guvernările alese democratic și oamenii din cele trei țări, încurajând aspirațiile lor democratice. Totodată, rezoluția condamnă agresiunea rusă în regiune și cere retragerea trupelor și munițiilor Federației Ruse, aflate ilegal pe teritoriul celor trei state.

Marți, Adunarea Parlamentară a OSCE a reafirmat necesitatea retragerii complete a forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova și transformarea actualei misiuni de menținere a păcii din regiunea transnistreană în una civilă cu mandat internațional.

La summit-ul NATO de la Bruxelles s-a cerut, de asemenea, retragerea forțelor militare ruse, staționate pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, iar pe 22 iunie, Adunarea Generală ONU a aprobat o rezoluție privind retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană.

XS
SM
MD
LG