‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina își propune să devină unul dintre exportatorii mondiali de tomate

Ucraina își propune să devină unul dintre exportatorii mondiali de tomate

‹ adv ›
‹ adv ›

Producătorii ucraineni de tomate investesc bani în extinderea şi modernizarea serelor, soiuri noi de tomate, iar companiile mari de producere a seminţelor văd un potenţial înalt în producătorii din Ucraina, scrie agroxxi.ru.

Recent, a fost deschis în Ucraina, un centru de cercetare privind tehnologiile de seră, unde doritorii pot vedea ultimele inovaţii, plante, la fel pot discuta cu experţii şi primi diverse consultaţii.

Încă cu trei ani în urmă, mulţi producători nu vedeau perspective în creşterea tomatelor galbene şi roz, însă situaţia s-a schimbat radical. Tot mai mulţi fermieri sunt interesaţi de hibrizi de tomate cherry de culoare galbenă, roz, albastră şi neagră deoarece acestea ar aduce profit înalt. La moment, preţul unui kilogram de roşii cherry, pe piaţa din Ucraina, este de 2,27 euro. La fel, aceştia s-ar putea reorienta spre export.

În zona Centrală şi Vestul Ucrainei legumicultorii tot mai activ trec de la producerea în câmp deschis la producerea în sere şi solarii. Suprafaţa totală a terenurilor destinate creşterii culturilor protejate este de 10 mii de hectare. Fermieri sunt mereu în căutarea unor soluţii eficiente, pieţe de desfacere pentru a-şi extinde afacerea.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii