10:48:20 19.04.2024
Stiri

FOTO // Câteva sate superbe din România, unde poți petrece o vacanță rurală de vis

Știri 13.07.2018 12:39 Vizualizări3638 Autor: Ziarul National
FOTO // Câteva sate superbe din România, unde poți petrece o vacanță rurală de vis sursa: one.ro


Te-ai săturat de agitația marilor orașe, dar nu știi încotro să te îndrepți? Alege o destinație rurală, unde cadrul natural te va încărca cu energie.

Iată, în galeria de mai sus, unde ai putea să poposești, pentru o experiență rurală deosebită!

Ciocănești, județul Suceava Localitatea are statutul de comună muzeu, fiind atestată documentar încă de pe vremea primilor domnitori ai Moldovei, în 1400. Numele i se datorează meșterilor „ciocănari de arme”, de pe vremea lui Ștefan cel Mare. Anual, în comuna Ciocănești au loc manifestări culturale dedicate păstrării și conservării patrimoniului cultural. Tot aici vei putea vizita Muzeul Ouălor Încondeiate.

Jurilovca, județul Tulcea Localitatea de pe malul lacului Razelm a fost întemeiată la începutul secolului al XIX-lea, de comunitatea de lipoveni pescari care popula această zonă a țării. Frumusețea sălbatică a comunei Jurilovca atrage anual sute de turiști. Totodată, Jurilovca este punctul de pornire către stațiunea Gura Portiței, o limbă de pământ care desparte Lacul Razelm de Marea Neagră.

Măgura, județul Brașov Într-un cadru idilic, cei 400 oamenii din Măgura încă mai duc un stil de viață pastoral. În mijlocul naturii, la Măgura cuvântul de ordine este relaxarea și conectarea cu natura. Comuna Măgura este legată de satul Peștera de un traseu tematic cu o distanță de 10 kilometri.

Șirnea, județul Brașov Amplasată la poalele Munților Piatra Craiului, localitatea Șirnea a fost declarată în 1968 primul sat turistic din România. Micuța localitate atrage turiști prin frumusețea cadrului natural în care este amplasată, numeroasele obiective turistice din zonă și evenimentele culturale pe care le găzduiește în fiecare an.

Viscri, județul Brașov Micul orășel din inima Transilvaniei a devenit faimos atât în țară cât și peste hotare, după ce Prințul Charles al Marii Britanii a cumpărat o casă și vizitează localitatea cel puțin o dată pe an. În Viscri locuiește o importantă comunitate de sași și se află una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești din Transilvania, înscrisă în patrimoniul UNESCO.

Sursa: one.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md