TwentyTu – proiectul care va oferi cursuri extracurriculare gratuite în peste 10 domenii, susținut de părinți și de oficiali din România

teqwil4

Circa 80.000 de elevi și peste 2.200 de profesori vor deveni beneficiarii celui mai ambițios proiect de educație din Republica Moldova. Proiectul TwentyTu va oferi cursuri extracurriculare gratuite în peste 10 domenii ale viitorului.

Prin educație elevii își formează abilitățile pentru cariere de succes, iar școala este baza acesteia. Părinții sunt cei mai interesați ca elevii să beneficieze de o educație în pas cu timpul și de calitate. Iată de ce au decis să-și unească forțele pentru a schimba educația din Moldova.

Despre transformarea educației din Moldova s-a auzit și peste hotarele țării. Oficiali din România au contribuit financiar pentru a oferi elevilor din Moldova o instruire în domeniile viitorului. Printre ei se numără și Mihai-Cătălin Botez, deputat în Parlamentul de la București.

Colectarea a jumătate de milion de euro de la un număr mare de susținători presupune o responsabilitate și o presiune enormă în ceea ce privește administrarea fondurilor. Până acum au fost colectați cca 13300 de euro, bani care vor fi investiți în dezvoltarea proiectului. Această misiune ambițioasă pe care ne-am asumat-o, este posibilă doar cu participarea întregii comunități. Pe site-ul TwentyTu sunt disponibile în timp real toate intrările și ieșirile financiare – orice donație este vizibilă publicului, iar începând cu luna august vor putea fi urmărite și toate cheltuielile care vor fi efectuate pentru transformarea educației din Moldova. Interfața poate fi accesată AICI.

Campania de colectare a fondurilor pentru dezvoltarea proiectului continuă, astfel toți cei care își doresc să participe la transformarea educației din Moldova pot oferi contribuții până la 22 august 2018.

TwentyTu – proiectul care va oferi cursuri extracurriculare gratuite în peste 10 domenii ale viitorului – a fost lansat de către Centrul de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”, un expert recunoscut pentru inițiative educaționale de amploare. Cursurile din cadrul proiectului, precum antreprenorialul, robotica, inteligența artificială, astronomia prin VR (realitate virtuală), inteligența emoțională, matematica interactivă ș.a. sunt destinate copiilor și adolescenților. Sesiunile de instruire vor fi livrate atât online, cât și offline, în cele mai importante centre regionale ale țării.

Tekwill este Centrul de Excelență al sectorului ICT din Moldova, având drept scop principal alinierea domeniului la cerințele secolului 21. Misiunea sa este de a crea legătura necesară între ceea ce se studiază în programele de educație dedicate domeniului IT și necesitățile reale ale industriei. Centrul susține dezvoltrea talentelor locale în IT, transferul de cunoștințe, promovează o mai bună înțelegere și interesul față de sectorul tehnologic și încurajează crearea comunităților digitale din Moldova. În mai puțin de 2 ani, peste 17.000 de persoane au beneficiat de programele educative ale centrului. Tekwill a fost creat de Asociația Națională în domeniul TIC (ATIC), în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Moldova, cu suportul USAID și al Guvernului Suediei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente