‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
6.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri40 de fermieri vor cunoaşte tehnologii moderne de producere a merelor din Ucraina

40 de fermieri vor cunoaşte tehnologii moderne de producere a merelor din Ucraina

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La mijlocul lunii august, FAO, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în colaborare cu EastFruit vor organiza o vizită de studiu pentru 40 de producători de mere din Tajikistan, Uzbekistan, Georgia şi Moldova, scrie fruit-inform.com.

În cadrul evenimentului vor fi organizate vizite la cea mai mare piaţă angro din Kiev „Stolicinîi” şi la cele mai moderne plantaţii de mere din regiunile Hmeliniţc şi Viniţa din Ucraina. Fermierii vor face schimb de experienţă cu colegii lor ucraineni, vor cunoaşte aspectele tehnologiei moderne de producere, recoltare, păstrare, prelucrare, sortare şi ambalare a merelor.

Mai mult, producătorii vor participa la cea mai mare conferinţă din Europa de Est „Business-ul producerii merelor 2018”, care se va desfăşura pe data de 16 august în Cameniţa din regiunea Hmeliniţc. În cadrul conferinţei vor fi prezentate peste 20 de aspecte ale business-ului cu mere, începând de la producere până la comercializare. Sunt aşteptaţi să particpe mai mult de 250 de delegaţi din diferite regiuni ale Ucrainei, dar şi din UE, Europa de Est şi Asia.

„Actualmente, Moldova exportă o cantitate mai mare de mere decât Ucraina. Uzbekistan îşi dezvoltă activ producerea şi devine un exportator, iar Tajikistan şi Georgia în pofida condiţiile favorabile, rămân doar importatori”, spune Andrei Iarmac, managerul proiectului regional de dezvoltare a business-ului FAO şi BERD.

Pe lângă tehnologii avansate şi informaţii despre piaţă, producătorii vor avea posibilitate să comunice şi să obţină o experienţă deosebită.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›