Actualitate

Uniunea Europeană promovează România la Washington

Astfel, americanii descoperă în fiecare zi de luni obiective turistice, clădiri, monumente sau peisaje naturale, dar și personalități marcante, povești și legende ale țărilor din blocul comunitar.

Săptămâna aceasta a fost rândul României. Echipa media a misiunii UE la Washington a postat pe 26 iulie o fotografie cu Castel Peleș împreună cu mesajul: ”Puteți ghici ce țară vom prezenta mâine din seria “MemberStatesMonday?”

Majoritatea celor care au răspuns la această postare au ghicit că este vorba despre România.

Pe parcursul întregii zilei de luni a apărut o galerie foto cu cele mai frumoase peisaje, simboluri, construcții și monumente din România. Printre acestea, piesaje din zona Cheile Nerei, Castelul Bran, tricolorul, Piața Sfatului din Brașov sau Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I.”

Nu au fost uitate nici Delta Dunării, Transilvania (cu Sighișoara și faimoasa legend a lui Dracula) sau Nadia Comăneci, recompensată în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, cu prima notă de „10” din istoria gimnasticii.

Un alt simbol al identității naționale, limba română, a fost promovată în SUA. ”Limba română datează de 1700 de ani. Este o limbă a romanței și din acest motiv se aseamănă mai mult cu franceza, spaniola, italiana, decât cu limbile slave”, se arată într-o altă postare pe Facebook.

Majoritatea cititorilor și respondenților au fost interesați de legenda lui Dracula și au vizionat și înregistrarea video a exercițiului Nadiei Comăneci, dar și diferite articole despre “25 de motive” pentru a vizita România și București.

sursa: paginaeuropeană.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *