‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. Roboţii capabili să depisteze bolile din culturi, deja în vânzare

VIDEO. Roboţii capabili să depisteze bolile din culturi, deja în vânzare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În ultimul timp, sunt propuse diverse inovaţii pentru sectorul agrar ce ar facilita lucrul fermierilor, însă multe din ele rămân la nivel de prototip. Robotul TerraSentia este deja în vânzare, iar fermierii îl pot cumpăra. Primii 30 de roboţi vor fi realizaţi cu preţul de 5000 de dolari, apoi preţul va creşte de 4 ori, scrie aggeek.net.

Robotul dispune de 3 camere RGB, iar clientul va avea acces la software inovatoare și 100 de ore de consultanță gratuită din partea specialiştilor companiei. Sistemul TerraSentia a fost elaborat de către cercetătorii de la universitatea din Illinois. Robotul este compact şi mobil, având o masă de circa 11 kilograme şi o lungime de 30 de centimetri. Pe dispozitiv sunt instalate camere de luat vederi ce pot filma întreaga plantă. Mai apoi, acesta determină starea în care se află cultura şi densitatea acesteia, studiind 300 de imagini.

Una dintre probleme era semănatul neuniform al porumbului, de aceea camerele nu puteau înregistra totul. Astfel, s-a creat partea mobilă a camerelor ce permite rotirea la 360 de grade a obiectivului. Robotul va fi de folos nu doar fermierilor, dar şi selecţionerilor ce realizează diverse experienţe referitor la dezvoltarea soiurilor. Aceştia sunt nevoiţi zilnic să măsoare dimensiunile manual, pierzând mult timp pentru aceasta, iar roboţii sunt soluţia acestei probleme.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›