‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRepublica Moldova va deține o funcție importantă în cadrul Organizației Internaționale a Viei și...

Republica Moldova va deține o funcție importantă în cadrul Organizației Internaționale a Viei și Vinului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Republica Moldova va deține o funcție importantă în cadrul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV). În următorii trei ani, comisia „Siguranță și Sănătate” a OIV va fi condusă de directorul Oficiului Național al Viei și Vinului al Republicii Moldova (ONVV), Gheorghe Arpentin.

Primul cetățean al Republicii Moldova cu o funcție în cadrul organizației internaționale care studiază din punct de vedere științific și tehnic sectorul vitivinicol mondial, vinul și produsele derivate din vița de vie. Gheorghe Arpentin a fost ales la începutul lunii iulie, în timpul Adunării Generale a OIV desfășurate la Paris, cu votul tuturor celor 46 de țări-membre. Comisia „Siguranță și Sănătate”, subordonată direct Comitetului Tehnico-Științific al organizației internaționale, este responsabilă de politicile europene care reglementează relația dintre consumul de vin sau băuturi obținute din struguri și sănătatea consumatorilor.

Vasile Luca, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova, a menționat că este o realizare importantă pentru unul dintre sectoarele de importanță majoră ale economiei.

„Pentru prima dată în istoria vinificației Republicii Moldova un reprezentant al țării noastre a fost ales într-o funcție importantă în OIV. Astfel, Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, a devenit Președinte al Comisiei IV „Siguranță și Sănătate”.

Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, a remarcat că se vor întreprinde măsuri pentru promovarea unui consum responsabil și moderat al vinului de calitate.

„Gestionarea activității unei comisii strategice din cadrul OIV este un pas important înregistrat de Republica Moldova și sectorul vitivinicol. În următorii trei ani, poziția țării noastre ca fiind un producător de vinuri de înaltă calitate va fi consolidată la nivel internațional. Mai mult, vom avea oportunitatea de a asigura fluxul de informații și cunoștințe necesare pentru o creștere continuă a calității Vinului Moldovei și recunoașterea acestuia în rândul consumatorilor din întreaga lume”.

Menționăm că, Republica Moldova este membră a Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV) din anul 1992, fiind prima țără din spațiul ex-sovietic care s-a bucurat de acest statut.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›