Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ O companie privată reconstruiește…

FOTO O companie privată reconstruiește o aripă a teatrului Licurici: studioul muzical din anturajul „Entourage”-ului

O aripă a Teatrului Republican de Păpuși „Licurici”, unde până nu demult se afla un magazin de tehnică digitală și computere, se află în proces de reconstrucție. Deși lucrările au loc lângă restaurantul „Entourage”, cele două construcții fiind practic „lipite” una de cealaltă, conducătorul companiei care arendează spațiul spune că în acel loc urmează să fie deschis un studio muzical, care nu are nicio legătură cu restaurantul. Totodată, acesta confirmă faptul că restaurantul afiliat lui Vladimir Plahotniuc este unul din clienții agenției pe care o conduce și care se ocupă cu rezervarea artiștilor pentru evenimente. Mai multe persoane care activează în zonă susțin însă că viitorul local ar fi, totuși, afiliat Entourage-ului. 

La 4 iulie, curent, ZdG a observat că fațada Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” a suferit unele modificări, după ce spațiul unui fost magazin de tehnică digitală de lângă intrarea centrală a teatrului a început să fie reconstruit. În locul fațadei de sticlă a magazinului a apărut un perete „lipit” de restaurantul „Entourage”, aflat în proximitate, despre care ZdG a scris anterior că este afiliat lui Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din R. Moldova.

Spațiul Teatrului „Licurici” aflat în reconstrucție „împarte” un perete comun cu restaurantul „Entourage”

La 5 iulie 2018, directorul teatrului Licurici, Vasile Bârnă, ne-a comunicat că „arendașul care închiriază spațiul își face o reconstrucție și-atât”. Bârnă a declarat că încăperea reconstruită este destinată „activităților cultural-distractive” și că arendașul spațiului nu ar avea nicio legătură cu restaurantul „Entourage”, iar cele două încăperi sunt separate.

Magazinul care arenda anterior acel spațiu s-a mutat într-o altă aripă a teatrului

Mai multe persoane care activează în regiune ne-au comunicat că noul local va fi afiliat restaurantului „Entourage” și că magazinul de tehnică digitală și calculatore „Matrix”, care se afla în acel spațiu, și-a mutat sediul „peste noapte”, iar decizia nu a fost luată „din proprie inițiativă”, ci în urma unor recomandări venite din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în adresa directorului Teatrului „Licurici”. Directorul magazinului „Matrix” nu a putut confirma sau infirma informația, pe motiv că se află în concediu.

Dacă anterior accesul în magazinul „Matrix” era din strada 31 August 1989, având o vizibilitate maximă, acum, magazinul se află în una din curțile laterale ale clădirii teatrului, fiind amplasată și o hartă cu indicarea noii locații. De fapt, nu am găsit magazinul propriu-zis, cu produse expuse spre vânzare, cum era anterior, ci doar oficiile unde activează angajații magazinului.

Noua locație a magazinului Matrix

Luni, 9 iulie, o autobetonieră a blocat stradela care unește străzile București și 31 August 1989. Lucrătorii de acolo ne-au comunicat că „a fost adus beton pentru turnarea scărilor”.

Managerul restaurantului „Entourage” a declarat pentru ZdG că restaurantul nu are nicio legătură cu lucrările care se desfășoară și că doar le-a oferit lucrătorilor acces în curtea din spatele localului, pentru ca aceștia „să-și facă lucrul”.

Noul arendaș din incinta teatrului „Licurici” − o companie care se ocupă cu rezervarea artiștilor internaționali

Compania care a semnat contractul de arendă cu Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” este „GNB Management” SRL, care se ocupă cu rezervarea artiștilor, inclusiv internaționali, pentru diverse evenimente. Agenția lucrează cu artiști renumiți precum trupa Blue, Bob Sinclair, ATB, Basta, Timati, Antonia, Smiley și alții. Mulți dintre ei au cântat și pe scenele din R. Moldova, cu diferite ocazii.

Extrasul companiei de la Camera Înregistrării de Stat

Contactat telefonic, conducătorul companiei „GNB Management”, Gheorghe Negură, a confirmat spusele directorului teatrului, precum că în spațiul care se află în proces de reconstruție urmează să fie deschis un studio muzical, dar care, susține el, nu are nicio legătură cu restaurantul „Entourage”. Gheorghe Negură a confirmat că accesul în studio va fi prin spatele restaurantului, însă nu prin curtea propriu-zisă a acestuia, a subliniat el. Despre felul în care s-a agreat cedarea spațiului de către magazinul Matrix, Negură declară că nu știe nimic. „Căutam un spațiu în centrul orașului și cineva mi-a spus despre acel spațiu”, a declarat conducătorul companiei arendașe.

Totodată, Gheorghe Negură a confirmat că agenția pe care o conduce colaborează cu restaurantul „Entourage”, acesta fiind unul dintre clienții lor.  „Activăm în tot spațiul CSI”, a menționat Negură. Anterior, aceeași agenție aducea artiști internaționali pentru evenimentele organizate în incinta clubului de noapte „Drive”.

Entourage-ul „nobil” afiliat lui Vlad Plahotniuc 

ZdG a scris anterior că Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), a renunțat la clubul „Drive” și restaurantul „Codru”, care funcționau în incinta hotelului „Codru” și a deschis în toamna anului 2017 un nou restaurant în centrul capitalei: „Entourage”, care funcționează pe str. 31 august 1989, vis-a-vis de Biblioteca Națională. Deși la Cadastru imobilul în care funcționează Entourage-ul este înregistrat pe numele lui Oleg și Ana Platonov, site-ul care promovează localul, www.entourage.md, a fost înregistrat de firma ICS „Codru Hospitality” SRL, la înregistrare fiind utilizată o adresă de email cu extensia @nobil.md, care aparține hotelului „Nobil”, deținut de Plahotniuc prin intermediul „Finpar Invest”.

În primăvara anului 2018, terasa restaurantului a fost reconstruită, fiind modificată și fațada localului Sursa foto: facebook.com/entouragerestaurant/

Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” se află în subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Instituția și-a început activitatea, în cadrul relațiilor culturale româno-ruse-ucrainene, stabilite după cel de-al Doilea Război Mondial, cu spectacolul „Foișorul” de S. Marsak (15 octombrie 1945). Din 1966, este membru al UNIMA (Uniunea internațională a păpușilor) în cadrul UNESCO.