09:48:22 19.04.2024
Stiri

Franța, în FINALA Campionatului Mondial. Belgia a fost de nerecunoscut în cel mai important meci din istorie! REACȚIILE antrenorilor Deschamps și Martinez

Sport 11.07.2018 09:40 Vizualizări1415 Autor: Ziarul National
Franța, în FINALA Campionatului Mondial. Belgia a fost de nerecunoscut în cel mai important meci din istorie! REACȚIILE antrenorilor Deschamps și Martinez prosport.ro


Franţa s-a calificat în finala Cupei Mondiale după o pauză de 12 ani, iar Didier Deschamps a ţinut să-şi felicite jucătorii după victoria cu Belgia. Umtiti a marcat unicul gol al semifinalei de la Sankt Petersburg, în minutul 51. A doua finalistă va fi decisă miercuri, după duelul dintre Croaţia şi Anlgia.

Mbappe a „instaurat” ritmul alert de joc încă din primele secunde ale partidei, când a luat o acţiune pe cont propriu şi le-a readus aminte jucătorilor lui Martinez că viteza este una din calitatile pe care le are are în ”bagaj”. Şi nu sunt puţine. Belgienii au pus stăpânire pe joc încă de la prima atingere de balon, iar prima ocazie a fost semnată de...Umtiti, care a încercat să respingă o centrare venită de pe partea stângă, din piciorul decarului Eden Hazard, dar mingea a sărit ca din colţul mesei din piciorul fundaşului de pe Camp Nou, şi cu puţin noroc, s-a dus pe lângă poarta lui Lloris, scrie portport.ro.

Acelaşi Hazard a avut şansa de a înscrie câteva minute mai târziu, după ce a fost servit excelent de De Bruyne, dar decarul lui Chelsea s-a grăbit, iar balonul expediat de el s-a dus pe lângă poarta formaţiei din ”hexagon”. Replica francezilor la asaltul ”Dracilor roşii” a venit imediat, cu o torpilă expediată de Matuidi pe direcţia lui Courtois, care a reţinut fără probleme. Pavard putea deschide scorul în prima repriză, după ce a fost servit excelent de Mbappe, dar şutul său de fundaş a fost respins în corner de acelaşi Courtois.

Hazard a devenit ”pericol public” pentru apărarea franceză după o acţiune personală, încheiată cu un şut respins în corner cu capul de Varane. Lloris era bătut. Acelaşi Lloris care a respins incredibil un şut ce trebuia să se oprească în plasa porţii, semnat de Alderweireld. Asaltul belgian a continuat până la fluierul centralului uruguayan. Cele două echipe au intrat la cabine, şi show-ul a continuat şi în partea secundă.

Aşa se face

Lukaku a avut prima ocazie a primei părţi, după ce a reluat cu capul o centrare venită din piciorul lui Axel Witsel, însă balonul a trecut peste poarta lui Lloris, iar francezii au replicat la faza imediat următoare. Griezmann a centrat din corner în careul lui Courtois, iar Umtiti a reluat cu capul direct în poarta ”Dracilor roşii”, şi tabela s-a modificat pentru prima oară. 1-0 pentru ”Cocoşul galic”. Belgienii au pus, din nou, stăpânire pe joc. De data aceasta au de recuperat neatenţia din debutul reprizei secunde. Intră Mertens, iese Dembele. Martinez a dat ”milităria jos din pod”. Dar degeaba, au lipsit ocaziile periculoase la poarta formaţiei din ”hexagon”. De Bruyne nu este în ziua sa bună, Lukaku a uitat să marcheze iar Chadli a fost de nerecunoscut. Witsel a mai animat repriza secundă cu o torpilă de la distanţă, boxată de un Lloris mult prea odihnit.

Franţa este prima finalistă a Cupei Mondiale, şi aşteaptă meciul dintre Anglia şi Croaţia pentru a afla numele următoarei „victime”. Belgia nu a dezamăgit la acest turneu final, egalând, până acum, cea mai mare performanţă din istorie, locul patru la Mondialul din Mexic '86.

Reacția lui Didier Deschamps după victoria cu Belgia

„E ceva excepţional, sunt foarte fericit pentru jucătorii mei. Mulţi sunt tineri, dar au arătat că au caracter şi mentalitate de învingători. Sunt extrem de mulţumit de modul în care ne-am apărat, am lucrat mult la acest capitol şi s-a văzut. Puteam să mai înscriem un gol şi să rezolvăm partida. Jos pălăria în faţa jucătorilor mei, a staff-ului, a tuturor celor care au făcut posibilă această performanţă. E un sentiment de mândrie să ducem Franţa în finala Mondialului. Sper să ne luăm revanşa duminică pentru eşecul din finala cu Portugalia", a spus Deschamps la finalul partidei cu Belgia.

Roberto Martinez: „Ne-a lipsit magia"

„A fost un meci foarte strâns. La începutul reprizei a doua aveam un tempo mai bun, iar atunci am primit gol după un corner. Diferenţa dintre victorie şi înfrângere s-a făcut la acea fază. Trebuie să felicităm apărarea francezilor. Nouă ne-a lipsit magia în faţa porţii, iar Lloris a fost cel care a oprit mingea.

Sunt mândru de jucătorii mei. Nu i-am văzut pe francezi dominând, fiind mai puternici mental. Primul gol avea să fie fatal, diferenţa s-a făcut la un corner. Trebuie să acceptăm rezultatul, să felicităm Franţa şi să îi urăm succes în finală”, a spus Martinez.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md